Logga in
Logga in

Planerare - tid i spår, järnväg

Som planerare - tid i spår, järnväg på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

ERTMS är ett av Trafikverkets största program och innebär ett teknikskifte på hela den svenska järnvägen. Införandet av det nya signalsystemet, ERTMS, ger ökad driftsäkerhet, förbättrad underhållssituation och möjliggör digitalisering av järnvägen. För att möjliggöra ERTMS programmet signalsystemsbyte, finns projekt Opto där vi genomför modernisering av Trafikverkets optofiber anläggning. Projektet omfattar förläggning av ca 1000 mil ny fiber.

I den här viktiga rollen som planerare för tid i spår kommer du primärt att ansvara för att söka tider i spår via systemet Trans. Du kommer även att driva, analysera, kvalitetssäkra och koordinera behoven av tider i spår. Du stöttar våra projektledare för respektive anläggning och att styra och följa upp leverantörskontrakten när det gäller banarbetsbehov. Du sammanställer behoven och samverkar med övriga funktioner inom och utom projektet för att identifiera utmaningar och se lösningar. Du följer upp utnyttjande av tider i spår och bidrar till ständiga förbättringar i arbetet. Du har daglig kontakt med projektledare, projektingenjörer internt hos oss men du har även mycket dialog med byggledare och andra på entreprenadsidan. Du har även möjlighet att samarbeta med andra planerare som finns inom ERTMS-programmet idag.

Det här är en långsiktig roll och med din erfarenhet och kunskap blir du en viktig del för framgången för hela projekt Opto. Du arbetar i projekt med planering på kort och lång sikt och du drivs av och tycker om att jobba mot deadlines som är en central del i arbetsuppgifterna.

Citat från planerare- tid i spår: "Ordning och reda, tydliga rutiner, erfarna och kompetenta kolleger, ett riktigt bra företag att arbeta på!"

Kvalifikationer

Vem är du?

För att du ska trivas och lyckas bra i rollen så har du en god förmåga att se logik och samband i komplex information och miljö. Att planera och strukturera ditt arbete enligt en tydlig process kommer naturligt för dig. Du har en väldigt bra förmåga att organisera och planera ditt arbete väl, lösa problem och är noga med att hålla tydliga deadlines, just med tanke på dess stora påverkan på projektets framdrift och måluppfyllelse. Du trivs med att kommunicera med olika parter och har lätt för att tydliggöra vad som behöver göras i anläggningen och hålla dialog om vilka behov man har i de olika projekten. Du har en god samarbetsförmåga då samarbete sker aktivt med alla berörda i och utanför projektet för att säkerställa att Trafikverkets krav på tider i spår hanteras korrekt och resurseffektivt.

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) med teknisk inriktning, alternativt annan utbildning i kombination med relevant erfarenhet som vi kan bedöma likvärdig
  • har relevant erfarenhet av koordineringsansvar mellan olika delprojekt/entreprenader inom järnvägsbranschen
  • har relevant kunskap och erfarenhet av banarbetsplanering, planering av kapacitet eller arbeten på järnväg
  • har kunskap om arbetsmiljöbestämmelser för arbeten i spårområde samt gällande trafikbestämmelser, TTJ
  • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du

  • har kunskap om olika arbetsformers krav på arbetarskydd inom järnvägsanläggningen och har kännedom om begränsningspunkter i anläggningen järnväg (BEST)
  • har kunskap kring trafiksäkerhetspåverkande åtgärder i spårmiljöer

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid. Möjliga placeringsorter för den här tjänsten är: Göteborg, Örebro, Malmö, Kristianstad, Växjö, Jönköping, Borlänge, Norrköping. I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Digitala intervjuer planerar vi att hålla under vecka 50.

#LI-ÅG1 #LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta rekryterande chef Ferid Vänerklint. 

Välkommen med din ansökan!

Sök tjänsten

Rekryterande chef Ferid Vänerklint,
0101233182

ST Airi Larsson,
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult,
0101232824

SACO Roxan Saleh,
0101236222