Logga in
Logga in

Projektchef Fyra Spår Uppsala

Som Projektchef för Fyra spår Uppsala på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Fyra spår Uppsala har uppdraget att bygga två nya spår och nya stationer. Ändamålet med åtgärden är att öka robustheten, tillgängligheten och kapaciteten på Ostkustbanan mellan Uppsala och Stockholm. En utbyggd järnväg bidrar till ett ökat bostadsbyggande och samhällsutveckling i norra Stockholmsregionen. Programmet är i tidigt skede där utredningsarbetet som bedrivs inom två järnvägsplaner, präglas av samverkan med intressenter och förståelse för planprocessen.

Om jobbet

Vi söker nu en engagerad och samverkansorienterad projektchef till Fyra spår Uppsala. Programmet befinner sig planläggningsskedet men viss produktion planeras för i närtid. För aktuellt skede krävs en organisation präglad av samhällsengagemang och förståelse för planprocessen. För att lyckas i rollen är du som ledare en god relationsbyggare med utvecklad strategisk förmåga. Du har en god förmåga att skapa väl fungerande strukturer för programmets behov och du gillar att leverera resultat.

Du har leverans- och resultatansvar med chefsförordnande och du leder verksamheten mot uppsatta mål. Som projektchef deltar du i avdelning Järnväg planerings ledningsgrupp och Stora projekts operativa ledningsgrupp. Du rapporterar till avdelningschef. 

Kvalifikationer

För att lyckas i den här rollen behöver du ha flerårig erfarenhet av projektledning som beställare av stora komplexa infrastrukturåtgärder. Erfarenhet av projektledning inom järnväg är meriterande. Du ska ha mångårig erfarenhet av planläggningsprocessen och dess lagstiftning. Du ska kunna uppvisa erfarenhet av att med framgång ha lett en matrisorganisation. Din utbildningsbakgrund är en universitets- eller högskoleexamen (180 hp) alternativt annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och goda kunskaper i engelska samt B-körkort.

Som person drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas. 

Övrig information

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år. I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. De första intervjuerna är planerade att hållas 21-22 juni (vecka 25) via Skype. Intervju nummer 2 kommer att hållas under vecka 26.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Anna Rosenlind,
0101241653

ST Airi Larsson,
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult,
0101232824

SACO Christina Mattila,
0101237068

Läs mer