Logga in
Logga in

Projekteringsledare - Slussar i Trollhätte kanal

Sjöfarten är en viktig faktor för näringsliv och industrierna runt Vänern.

Sök tjänsten

Vi söker dig som vill vara delaktig i ett utmanande och annorlunda projekt där du är med och moderniserar svensk infrastruktur i vårt projekt Slussar i Trollhätte kanal.

Om jobbet

Infrastrukturprojekt finns det gott om i Sverige - slussprojekt är däremot ganska sällsynta. Slussar byts ut ungefär vart hundrade år och nu är det dags i Trollhätte kanal. Här bär slussleden anor från 1600-talet och de slussar som ska byggas nu är fjärde generationen. Trollhätte kanal utgör den viktigaste sjövägen mellan Västerhavet och Vänern. Höjdskillnaden mellan Västerhavet och Trollhätte kanal är 44 meter vilken tas upp i slussar i Lilla Edet, Trollhättan och Vänersborg. Dagens slussleder på de tre orterna är från tidigt 1900-tal och har nått slutet av sin livslängd. Trafikverket har nu initierat ett projekt för att ersätta dessa åldrande slussar med moderna installationer på nya platser. Ett spännande och utmanande projekt som genomförs i nära samarbete med Sjöfartsverket.

I dagsläget arbetar ett 50-tal personer hos Trafikverket med Trollhätte kanal, och de olika slussprojekten längs sträckan. Som projekteringsledare har du en viktig roll i projektorganisationen och du kommer att arbeta med projekteringsledning för de arbeten som ska utföras i Trollhättan. Det är det stället där vi har störst höjdskillnad, samt det största projektet på sträckan. Du kommer att arbeta tillsammans med Trafikverkets projektledare, våra teknikspecialister och i nära samarbete med vår projekterande konsult och våra kommande entreprenörer. Du kommer att ha många kontakter och samarbeten med olika interna och externa intressenter, såsom de berörda kommunerna och Sjöfartsverket.

Jag som blir din chef heter Mikael Nummedal. För mig är det viktigt att vi brinner för arbetsuppgifterna och att vi har kul på jobbet. Jag hoppas att du tycker rollen låter intressant och ser fram emot att du skulle kunna bli en del av vårat lag.

Kvalifikationer

Vem är du?

Rollen som projekteringsledare innehåller många samarbetsytor och det är därför viktigt att du har god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du behöver även vara driven, engagerad och ha goda ledaregenskaper. Därutöver är det även viktigt att du har god planeringsförmåga och problemlösningsförmåga för att kunna hantera olika situationer.

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleexamen om minst 180hp (120p) inom samhällsbyggnadsteknik alternativt motsvarande kompetens förvärvad genom erfarenhet från anläggningsbranschen
  • har minst 10 års arbetslivserfarenhet inom bygg- och anläggningsbranschen
  • har mångårig erfarenhet som projekterande konsult i uppdragsledande befattning och/eller som projekteringsledare på beställarsidan.
  • har körkort för personbil
  • har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av projektering eller projekteringsledning för större projekt
  • har erfarenhet av arbete som leverantör (entreprenad eller konsultverksamhet) inom bygg eller anläggningssektorn
  • har erfarenhet av att ha arbetat med tillståndsprocesser inom väg-, järnvägs- eller detaljplan

Övrig information

Vi utgår från antingen Göteborg eller Trollhättan och tycker att det är viktigt att träffas regelbundet även om vi är placerade på olika orter. Därför kommer du att resa till det andra kontoret där du inte har din grundplacering ett par gånger i veckan, för möten med dina kollegor och samarbetspartners i projektet.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Mikael Nummedal,
0101239793

SEKO: Per-Arne Utbult,
0101232824

ST: Carina Dean,
0101235735

SACO: Christina Pintér,
0101230777

Läs mer