Logga in
Logga in

Projektingenjör

Vill du arbeta med spännande frågeställningar i rollen som projektingenjör där du får du vara med och bidra till framtidens infrastruktur i införandet av nytt signalsystem på den svenska järnvägen. Vi har jobbet!

Sök tjänsten

Om jobbet

På ERTMS Förberedande arbetar vi framförallt med utvecklingen av själva signalsystemet. Du kommer att arbeta i sektionen Utveckling där vi ansvarar för beställning av utveckling av systemen till våra leverantörer samt uppföljning genom hela utvecklingsfasen.

Som projektingenjör är du ett stöd till projektledare och specialister. I rollen ingår bland annat följande arbetsuppgifter:

 • hantering av uppföljning och rapportering av tidplaner, kostnader och innehållet i de leveranser som aktuellt projekt ansvarar för
 • att uppdatera och följa upp projektets risker
 • stötta projektledaren med utveckling av arbetssätt, rutiner och strategier
 • planera och protokollföra leverantörsmöten

Det finns goda utvecklingsmöjligheter inom sektion Utveckling och därför är vårt mål att du ska utvecklas och på sikt ha möjlighet att bli projektledare.

En kollega berättar: " Vi har en bra sammanhållning i teamet och alla jobbar mot samma mål. Alla är mycket kompetenta inom sina områden och man behöver aldrig leta länge efter hjälp med att besvara sina frågor. Det är alltid en härlig stämning i gruppen oavsett om vi deltar i ett projektmöte eller om vi tar en fika tillsammans. Att få vara med och bidra till en så viktig samhällsfunktion som Sveriges järnväg gör att jag är stolt över att gå till jobbet varje dag".

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en lagspelare som självständigt driver och slutför dina arbetsuppgifter. Du är lyhörd och har god kommunikationsförmåga som innebär att du på ett tryggt och tydligt sätt kan förmedla budskap i både tal och skrift. Då du kommer ha en central och samordnande funktion där du arbetar så är det viktigt att du kan skapa och behålla struktur. Du stimuleras av att arbeta i en föränderlig miljö och har därtill en mycket god analytisk förmåga.

Vi söker dig som

 • har något års aktuell och relevant erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter, där du t.ex. arbetat med att planera o boka möten, skriva mötesanteckningar
 • har civil- eller högskoleingenjörsexamen om minst 180 hp (120p) med teknisk inriktning, alternativt annan universitetsutbildning inom t.ex. samhällsbyggnad eller samhällsplanering, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
 • har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • har goda kunskaper i engelska i tal och skrift
 • har god datavana, där du behärskar Officepaketet och är en van användare av olika datasystem, t.ex tidplanering

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av arbete med signalsystem för järnväg
 • har aktuell och relevant erfarenhet av att arbeta i projekt, t.ex. i roll som projektadministratör, där du ansvarat för projektplanering och projektadministration

Övrig information

Placeringsort är Solna eller Borlänge. Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det ges möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Vi planerar att ha digitala intervjuer vecka 19. Dessförinnan kan två korta webbaserade tester användas som en del i urvalet.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Trafikverket samarbetar med andra arbetsgivare i Dalarna gällande medflyttarfrågor, detta genom Rekryteringslots. Mer information om detta hittar du på www.rekryteringslots.se.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Åsa Zade,
0101234116

SEKO: Per-Arne Utbult,
0101232824

ST: Carina Dean,
0101235735

SACO: Christina Pintér,
0101230777