Logga in
Logga in

Projektingenjör anläggning

Gillar du att arbeta i komplexa anläggningsprojekt i cityläge? Vill du ta chansen att vara med och påverka ett av Trafikverkets största infrastrukturprojekt?

Sök tjänsten

Hos oss på Mälarbanan/Enhet Sundbyberg-Solna kommer du få chansen att vara med i detta! Vi söker nu en erfaren projektingenjör till vårt kontor i Sundbyberg.

Om jobbet

Mälarbanan är en viktig del av järnvägsnätet och förbinder Örebro, Västerås och Enköping med Stockholm. Mälarbanan är också en del av Stockholms lokala pendeltågsnät. Program Mälarbanan omfattar en ca 20 kilometer lång järnvägssträcka mellan Tomteboda och Kallhäll i nordvästra Stockholm och är en av landets mest trafikerade.

Lite förenklat kan man beskriva att enheten har två ben. Det ena är Ledningsomläggningar och det andra är Tunnel och Stationer. Tjänsten avser arbeten kopplad till Tunnel och Stationer.

Som projektingenjör arbetar du med en stor bredd och variation i dina arbetsuppgifter. Du arbetar med att stödja projektledare Produktion, samordnande byggledare och byggledare i deras dagliga arbeten i styrning och uppföljning avseende tid, ekonomi och innehåll. Arbetet innebär både administrativa arbetsuppgifter samt att planera och delta på möten kopplad till produktion.

Primärt kommer du att arbeta med följande områden:

·      se till så att produktionsfrågor kopplade till tid, ekonomi, kvalitet, miljö och arbetsmiljö följs och anpassas till det aktuella uppdraget

·      arbeta som risksamordnare inom produktion

·      se till att arbetet genomförs enligt de arbetsprocesser och instruktioner som framtagits internt kopplade till WBS och CBS

·      hålla ihop och samordna prognosarbetet i produktionsteamet

·      medverka i samverkans aktiviteter

·      planera, delta och leda olika typer av möten såväl internt, externt samt med leverantörer

·      skriva minnesanteckningar och protokoll.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen har du en god samarbetsförmåga och du är en relationsbyggare som skapar effektiva team i samverkan. Du kommer att samarbeta med leverantörer där öppenhet och transparens är viktiga grundstenar därför bör du ha lätt för att anpassa dig, tycker om att samarbeta och hittar win-win-lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. För att kunna hantera komplexa och oförutsägbara problem är du flexibel och analytisk. Du har förmåga att arbeta självgående och strukturerat med ekonomi, planering, problemlösning och uppföljning. Löpande erfarenhetsåterföring är en självklarhet för dig. 

Vi söker dig som

 • Har du högskoleutbildning, teknisk inriktning, minst 180 p (120p) eller har annan utbildning i kombination med erfarenheter som vi bedömer som likvärdig.
 • Har flerårig aktuell erfarenhet av roller som projekt/entreprenad ingenjör i ett eller flera stora, komplexa bygg och anläggningsprojekt
 • Kan uttrycka sig väl i svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du

 • Har erfarenhet av att arbeta i samverkansprojekt
 • Har erfarenhet av större anläggningsprojekt
 • Har erfarenhet av tid, kvalitet, miljö och ekonomistyrning
 • Har erfarenhet av att arbeta i både projekterings- och byggskeden
 • Har goda kunskaper i entreprenadjuridik, ABK09, AB04, ABT06, MER
 • Har goda kunskaper av planeringsverktyg, Primavera, Microsoftprojekt
 • Har erfarenhet av att arbeta i en beställarorganisation
 • Kan uttrycka dig väl i engelska i tal och skrift.

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer via Skype planeras under v37. #LI-hybrid #LI-VW1

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Claes Ullén,
0101237115

SEKO Charlotte Olsson,
0101231103

ST Airi Larsson,
0101236243

SACO Roxan Saleh,
0101236222

Läs mer