Logga in
Logga in

Projektingenjör inom järnväg - ERTMS

Som projektingenjör inom järnväg på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

För dig som vill bidra till utvecklingen i ett av Sveriges största infrastrukturprojekt erbjuder vi nu en spännande möjlighet på Trafikverket i järnvägsprogrammet European Rail Traffic Management System, ERTMS.

Om jobbet

Som projektingenjör medverkar du i järnvägsprojekt där du är ett stöd till programledare för ERTMS och kommer att:

  • bistå programledaren i alla förekommande uppgifter från planering och genomförande till uppföljning
  • bistå med rapportering och sammanställning av programmets framdrift avseende tid, kostnad, risk, kvalitét och innehåll
  • leda egna grupperingar med samordning och intern kommunikation

Din utveckling

Hos oss har du bra möjligheter att utvecklas, både genom ökat ansvar i olika projekt och få möjlighet att leda vissa mindre projekt i sin helhet. Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt. Allt med ambitionen att utveckla såväl dig som vår verksamhet.

Trafikverket är en stor organisation och du kommer att ha goda möjligheter att vidareutvecklas utifrån din erfarenhet och kompetens. Du får tillgång till ett kompetensnätverk där du kan utbyta erfarenheter och bygga nätverk inom hela Trafikverket.

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer och vi är noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till ett av Sveriges Karriärföretag 2022.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som projektingenjör har du en god kommunikativ förmåga och gillar att samarbeta då du har många kontaktytor och samarbeten både internt och externt. Du är analytisk, strukturerar och planerar ditt arbete väl och håller deadlines. Du trivs i en miljö där alla förutsättningar inte är klara och uppskattar möjligheten att få bidra och påverka. Du har ett prestigelöst förhållningssätt och bidrar aktivt till de gemensamma målen.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning teknik, ekonomi, samhällsbyggnad eller samhällsplanering
  • har aktuell erfarenhet av arbete med administration
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • erfarenhet av projektstyrning, anläggningsprojekt, koordinering av teknisk dokumentation inom projekt
  • Har järnvägsutbildning och/eller erfarenhet av järnvägsprojekt
  • Goda kunskaper i engelska - i både tal och skrift

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Rekryterande chef Barbro Lundin finns tillgänglig att svara på eventuella frågor gällande tjänsten från v.32.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-Hybrid

Sök tjänsten

Rekryterande chef Barbro Lundin,
0101237658

ST Airi Larsson,
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult,
0101232824

SACO Roxan Saleh,
0101236222