Logga in
Logga in

Projektingenjör jvg/väg IV/PR

Som projektingenjör väg på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

För dig som vill bidra till samhällsutvecklingen erbjuder vi nu en spännande möjlighet på Trafikverket.

Om jobbet

Vi söker en projektingenjör till projekt Södertälje sluss och kanal. Projektet syftar till att öka godskapaciteten till Mälaren med därtill hörande sjösäkerhethöjande åtgärder i den allmänna farleden genom Södertälje kanal. Projektet är ett samarbete mellan Trafikverket och Sjöfartsverket.

Som projektingenjör fungerar du som stöd till projektledare och är en del av projektledningen. Du stöttar en eller flera projektledare, bland annat genom att jobba med planering, administration och uppföljning avseende tid, kostnad, innehåll, risker, resurser, kvalitet, säkerhet, miljö och arbetsmiljö. I denna roll kommer du ansvara för arbetsuppgifter kopplat till bland annat administration, möteskoordinering, handläggning och uppföljning i projektets alla delar. Vidare bistår du projektledaren i interna och externa kontakter. Vid intresse och fallenhet finns det även möjlighet att kunna driva delar av projektet självständigt. 

Att vara projektingenjör innebär att du kommer komma i kontakt med projekt som kan befinna sig i olika faser, från planering till produktion. Hos oss har du bra möjligheter att utvecklas genom ökat ansvar i olika projekt. Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt. Allt med ambitionen att utveckla såväl dig som vår verksamhet.

Jag som blir din chef heter Stein Kleiven. Som ledare drivs jag av proaktivitet och en aktiv projektstyrning. För mig är det viktigt att människan står i centrum och att vi har ett tillitsbaserat, kompetent och platt organisation. Jag hoppas att du vill vara med och utveckla ett modernt, effektivt och hållbart transportsystem!

Kvalifikationer

Vem är du?

Du är van vid att arbeta enligt en tydlig process, organiserar och planerar ditt arbete väl, slutför det som påbörjats och håller deadlines. Vidare kan du samarbeta med många olika människor och i olika situationer. Du bidrar till att hitta lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. Du tar ansvar för din uppgift och strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. För att lyckas i rollen har du en god kommunikativ förmåga då du har många kontaktytor både internt och externt.

Vi söker dig som:

  • Har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom bygg och anläggning, teknisk utbildning eller projektledning, alternativt annan relevant utbildning som vi bedömer likvärdig.
  • Har aktuell och relevant erfarenhet av projektarbete, exempelvis projektledning, projektplanering eller projektadministration.
  • Har god datorvana, särskilt goda kunskaper inom MS Office-paketet.
  • Har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
  • Har körkort för personbil.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

För att läsa mer om Södertälje Sluss och kanal gå in på: https://www.trafikverket.se/vara-projekt/projekt-i-stockholms-lan/sodertalje-sluss-och-kanal/

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Stein Kleiven,
0101238738

ST Airi Larsson,
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult,
0101232824

SACO Roxan Saleh,
0101236222