Logga in
Logga in

Projektingenjör Teknik Järnväg

Som Projektingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt. En av dessa satsningar är utbyggnad av Västkustbanan med dubbelspår och c:a 3 km lång tunnel under Varbergs centrum. Vi bygger för att resandet mellan våra storstäder ska bli snabbare, grönare och säkrare. Nu tar vi ett helhetsgrepp och bygger dubbelspår på de delar av Västkustbanan som idag är enkelspåriga. Vi bygger bort flaskhalsarna och möjliggör ett effektivt och pålitligt resande. Under 2020-2024 befinner sig projektet i byggperiod, och öppningen för trafiken är planerad till december 2024. Just nu söker vi en projektingenjör till delprojekt Järnväg.

Som projektingenjör arbetar du tillsammans med projektledaren och delar av projektteamet. Ditt utpekade ansvarsområde i denna roll blir mekaniska och elektriska installationer inom järnvägssektorn. Du bedriver även systematiskt arbete med kravuppfyllnad, risk och kvalitet inom delprojektet. I rollen är du sakkunnig inom området elkraft och bistår projektledarna med tekniska utredningar som gäller detta.

Organisatoriskt tillhör du en av våra projektenheter i Göteborg eller Halmstad. Eftersom våra projektingenjörer arbetar väldigt nära verksamheten är det i denna roll nödvändigt att befinna sig större delen av arbetsveckan på projektkontoret i centrala Varberg.

Vill du veta mer om en av våra största satsningar? Läs här: https://www.trafikverket.se/vara-projekt/projekt-i-hallands-lan/varbergstunneln/ Vi hoppas att du vill vara med och bidra till utvecklingen av hela västra Sverige - välkommen in med din ansökan!

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen behöver du vara en strukturerad och självständig person som ser vad som behöver göras och agerar därefter. Det är även viktigt att du är en vetgirig person som på eget initativ gärna breddar sin expertis inom området. Eftersom du kommer ha många samverkansytor behöver du ha god samarbetsförmåga, kunna skapa goda relationer och kommunicera tydligt. Att ha god problemlösningsförmåga är även viktigt för att du ska kunna identifiera problem och utveckla lösningar som uppstår i det dagliga arbetet.

Vi söker dig som:

  • har universitets- eller högskoleutbildning om 180 hp (120 p) med inriktning energi/ elkraftsteknik/ elektroteknik, alternativt annan utbildning som vi tillsammans med erfarenhet bedömer som likvärdig
  • har minst ett års aktuell arbetslivserfarenhet inom järnvägsprojekt genom arbete inom tex. projektledning, projekteringsledning eller som tekniskt projektstöd
  • har körkort för personbil
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har goda kunskaper i Officepaketet och specifikt Excel och Powerpoint.

Det är meriterande om du:

  • har erfarenhet av att ta fram tekniska utredningar.

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan den finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Intervjuerna är preliminärt planerade att genomföras den 2-7 juni, via Skype.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Jesper Havelid,
0101234054

ST Airi Larsson,
0101236243

SEKO Dennis Ryd,
0101238466

SACO Rafael Moreno Hernandez,
0101241847

Ledningsarbete bygg/ Johan Hjertström,
0101236802

Läs mer