Logga in
Logga in

Projektingenjör till dubbelspårsutbyggnaden Hallsberg-Degerön

Det här är en möjlighet för dig att arbeta med spännande frågor i en roll som projektingenjör. Vi bygger dubbelspår mellan Hallsberg och Degerön.

Sök tjänsten

Projekten bidrar till att öka kapaciteten på järnvägen och möjliggör miljövänligare transporter. Du blir del av ett projekt med stor komplexitet och kompetenta kollegor. Vill du vara med och göra Sverige närmare? Sök då denna tjänst!

Om jobbet

Projektingenjören arbetar med att stödja projektledaren med att driva, leda och samordna projektet från planering till färdig anläggning. Som projektingenjör fungerar du som stöd till projektledare och är en del av projektledningen. Du deltar i projekt där du ansvarar för bl.a. administration, handläggning och uppföljning i projektets alla delar, exempelvis tid och kostnad. I din roll ingår det att vara delaktig i projektets olika leverantörsmöten samt vara insatt i kontraktens innehåll. Som projektingenjör arbetar du även med omvärldsbevakning och bedömning av risker och möjligheter i projekten. Du är också en viktig del i att säkerställa att projekten genomförs enligt gällande lagstiftning och bestämmelser.

"Jag som blir din chef heter Linda Lingdell. Jag driver verksamheten framåt med fokus på resultat och med stor tillit till mina medarbetares förmåga och vilja att ta ansvar. Jag söker nu dig som kan fungera som stöd i projektens framdrift. Enheten du kommer att tillhöra präglas av våra ledord; glädje, generositet och engagemang".

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen har du ett sinne för struktur och planering samt ett helhetstänk som gör att du skapar genomförbara planer på kort och lång sikt. Du är också lösningsorienterad med god problemlösningsförmåga. Vidare har du mycket god samarbetsförmåga och är van vid att ta egna initiativ vilket innebär att du ser vad som behöver göras och sätter igång aktiviteter därefter.

Vi söker dig som har:

  • universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning eller annan utbildning som vi tillsammans med erfarenhet bedömer som likvärdig
  • mycket god datorvana och kunskap av Office-paketet
  • mycket god kunskap i svenska både muntligt och skriftligt
  • körkort för personbil

Det är meriterande om du har:

  • viss erfarenhet av projektarbete, exempelvis projektledning, projektplanering, projektadministration eller annan relevant erfarenhet
  • erfarenhet av väg- eller järnvägsprojekt
  • erfarenhet av något av Trafikverkets system inom tidplanering och projektuppföljning t.ex. MS project

Övrig information

Vänligen bifoga ditt CV då det ligger till grund för urvalet i den här processen. I denna rekrytering kommer webbaserade tester att användas som en del i urvalet.

De första intervjuerna kommer preliminärt att hållas via Skype.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan. På sikt kommer det förekomma resor i tjänsten t.ex. till projektkontor längs med sträckan som vi bygger på.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-NG1

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Linda Lingdell,
0101237035

ST: Airi Larsson,
0101236243

SEKO: Dennis Ryd,
0101238466

SACO: Rafael Moreno Hernandez,
0101241847

Läs mer