Logga in
Logga in

Projektingenjör till Systemprojektering inom Järnväg

Som projektingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

ERTMS (European Rail Traffic Management System) är ett EU-gemensamt signalsystem. Systemet ersätter en äldre anläggning, förenklar trafikledning och underhåll och underlättar på sikt trafik mellan länder.

Det nya signalsystemet driver på digitalisering inom järnvägen och är en förutsättning för höghastighetsjärnvägar och framtida automation. Trafikverket ansvarar för införandet i Sverige. Vi gör det i nära samarbete med branschen.

Enhet/Program Produktledning har ansvaret för utvecklingsplan och produktutveckling för ett effektivt införande av ERTMS på det svenska järnvägsnätet. Vi säkerställer också en standardiserad utformning av anläggningen genom att stötta anläggningsprojekt med första fasen av projekteringen.

Du kommer att vara placerad inom sektion Systemprojektering där vi arbetar med utredningar, stöd och tidig projektering av ERTMS. I rollen som projektingenjör kommer du att agera stöttande gentemot sektionschefen och projektledarna och ha både interna och externa kontaktytor. I rollen ingår bland annat att arbeta med följande arbetsuppgifter:

 • Arbeta med budgetuppföljning, risk, kostnad och kvalitet.
 • Arbeta med sektionens produkter i kravhanteringsverktyget Doors.
 • Arbeta med filhantering i IT-systemet ProjectWise.
 • Arbeta med tidplaner i Trafikverkets databas Primavera.
 • Stötta i framtagandet vid tekniska utredningar
 • Kontrollera fakturor.
 • Vara behjälplig med administrativa uppgifter

Jag som kommer att bli din chef heter Hillevi Nordqvist. För mig är det viktigt att du trivs i gruppen och att du känner att dina arbetsuppgifter utvecklar dig i din yrkesroll, oavsett om du vill inrikta dig mot signalfrågor eller administration. Jag strävar efter att skapa en miljö där vi ser varandras olikheter och egenheter som en tillgång.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person är du lyhörd, lösningsorienterad och har god planeringsförmåga. Det viktigt att du är strukturerad och flexibel samtidigt som du har förmåga att arbeta självständigt.

Vi söker dig som

 • har civilingenjörs- eller högskoleingenjörsutbildning med teknisk inriktning exempelvis järnvägs-, elektro-, maskin- eller datateknik eller motsvarande erfarenhet som vi bedömer likvärdigt
 • har mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper engelska i såväl tal som skrift
 • har utmärkt datorvana och van att hantera olika IT-verktyg

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av projektarbete, exempelvis projektplanering eller projektadministration
 • har erfarenhet av tidplaneringsverktyg
 • har erfarenhet relaterat till ERTMS i Sverige

Vi kommer att lägga stor tonvikt vid dina personliga egenskaper i den här processen. Utöver att du är tekniskt intresserad och ser fram emot att applicera dina akademiska kunskaper i ett praktiskt sammanhang, tror vi att du är mån om att skapa resultat med hög kvalitet. Vidare tror vi att du är en person som uppskattar att arbeta i team, men inte tvekar att ta egna initiativ inom dina ansvarsområden.

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Hillevi Nordqvist,
0101238816

ST: Airi Larsson,
0101236243

SEKO: Per-Arne Utbult,
0101232824

SACO: Roxan Saleh,
0101236222