Logga in
Logga in

Projektingenjörer ERTMS

Som projektingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

ERTMS (European Railway Transport Management System) innebär ett teknikskifte på hela den svenska järnvägen. Införandet av det nya signalsystemet, ERTMS, ger ökad driftsäkerhet, förbättrad underhållssituation och möjliggör digitalisering av järnvägen.

Om jobbet

Som projektingenjör har du en central roll där du är ett stöd till programledaren och avlastar och biträder denne med bland annat uppföljning och styrning av tid, kostnad innehåll och risk. Du fungerar som spindeln i nätet inom programmet och arbetar med stor bredd och variation i arbetsuppgifterna. Du kommer bland annat uppdatera tidplan och progress, sammanställa ekonomiska prognoser, säkerställa god struktur av dokumentation och följa upp risker och åtgärder. Du bistår även med utveckling av arbetssätt, rutiner och strategier.

Din utveckling

För dig som projektingenjör på Trafikverket är utvecklingsmöjligheterna stora. Vi vill att du ska nå din fulla potential, oavsett om du vill bredda dina kunskaper, utvecklas och kliva in i en projektledarroll eller specialisera dig. Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer. 

Som projektingenjör har du tillgång till olika forum för erfarenhetsutbyten, nätverk, utbildningar samt talang- och utvecklingsprogram.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som projektingenjör krävs en mycket god analytisk förmåga men också ett tydligt arbetssätt där du är självgående, tar egna initiativ och har en god struktur i hur du lägger upp och prioriterar ditt arbete. Det är viktigt att du är tydlig i din kommunikation och väldigt bra på att samarbeta. Du stimuleras också av att arbeta i en föränderlig miljö som utvecklar både dig och verksamheten.  


Vi söker dig som gillar att arbeta med oss som har;

  • en civil- eller högskoleingenjörsexamen om minst 180 hp (120p) eller annan utbildning inom teknik eller ekonomi som vi bedömer likvärdig
  • goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
  • goda kunskaper i Office-paketet

Det är meriterande om du har;

  • mer än 1 års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av projektarbete så t ex projektstyrning/projektadministration, gärna från industri- eller infrastrukturprojekt
  • järnvägsutbildning och/eller erfarenhet av järnvägsprojekt

Övrig information

Vi söker två projektingenjörer med placeringsort Solna. Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Webbaserade tester och arbetsprov kommer att vara en del av rekryteringsprocessen för de här tjänsterna.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Catarina Lotse,
0101234506

ST Airi Larsson,
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult,
0101232824

SACO Roxan Saleh,
0101236222

13 Chef i 1:a linjen enhet Anna Jernlund,
0101233539