Logga in
Logga in

Projektledare - Uppdragsledning entreprenad ERTMS

Trafikverkets Verksamhetsområde Stora Projekt söker dig som vill vara med och forma framtidens infrastruktur. Vi ansvarar för att driva och genomföra landets största och mest avancerade infrastrukturprojekt.

Sök tjänsten

Nu letar vi efter en erfaren och driven projektledare för att leda våra spännande initiativ.

Om jobbet

Avdelningen ERTMS Införande har uppdraget att uppgradera och digitalisera befintliga signalanläggningar i Sverige samt att införa det europeiska tågsskyddssystemet ERTMS. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar Trafikverket till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll.

ERTMS - European Rail Traffic Management System - är ett EU-gemensamt trafikstyrningssystem. Det införs för att förenkla resor och transporter över landsgränserna i Europa. Projektet ERTMS uppdrag är att färdigställa utvecklingen av ERTMS systemen och att ansvara för införandet av ERTMS i Sverige. Vi börjar på Malmbanan som omfattar sträckan Luleå - Riksgränsen (Narvik) med första driftsättning på del av sträckan 2024. År 2042 beräknas ERTMS vara infört i sin helhet i Sverige.

Projektet du kommer att börja jobba i är stort, spännande och utmanande och ligger i Storstadsområde Malmö som sträcker sig från Öresundsbron upp till Lund och Kävlinge. Det finns även möjlighet att jobba i andra spännande projekt i Skåne som startas upp inom kort.

I rollen som projektledare hos oss kommer du att ha en nyckelroll i att leda och samordna ett projektteam, bestående av projektingenjörer och byggledare inom BEST (Bana, el, signal och tele) samt mark- och kanalisation. Du kommer att ha en varierad vardag med olika beröringspunkter och samarbeta med flertalet intressenter. Ett av dina ansvarsområden är att styra och följa upp entreprenörens leveranser. Det innebär att du aktivt deltar i upphandlingsprocessen för entreprenören och sedan kontinuerligt följer upp deras arbete för att säkerställa kvalitet och fastställda mål. En viktig del av ditt arbete kommer också vara att utarbeta rapporter och prognoser gällande tid, kostnad och innehåll inom ramen för entreprenaden, vilket är avgörande för projektets framgång och ekonomiska planering.

Utöver en stimulerande arbetsmiljö och möjligheten att arbeta med några av Sveriges mest framstående projekt erbjuder vi olika forum för erfarenhetsutbyten, nätverk, utbildningar samt talang- och utvecklingsprogram. Du är även med och bidrar till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt.

" Jag som blir din linjechef heter Peter Göransson. I min sektion arbetar ett tjugotal projektledare och byggledare. Mitt ledarskap präglas av att jag lämnar mycket ansvar åt individen, men samtidigt finns jag alltid tillgänglig i bakgrunden om behov av stöttning eller hjälp uppstår."

Kvalifikationer

Vem är du?

Du som person arbetar med en tydlig struktur och ser till att slutföra dina uppgifter i tid samt letar självständigt nya. Du har god förmåga att samarbeta med dina kollegor, leverantörer och andra aktörer. Rollen ställer krav på att du har ett affärsmässigt förhållningssätt samt förmåga att kommunicera på ett tydligt och pedagogiskt sätt, både med kollegor och med externa intressenter.

Vi söker dig som har

  • högskole- eller civilingenjörsexamen med relevant inriktning alternativ annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • några års erfarenhet av att leda bygg- eller infrastrukturprojekt, enligt en etablerad projektmodell
  • goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
  • grundläggande kunskaper i relevanta standardavtal som AB, ABT, ABK & AMA
  • goda kunskaper i Officepaketet
  • körkort för personbil

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet av att jobba med järnväg och specifikt med ERTMS
  • utbildning inom BASÄVISTA och BAS-U
  • kunskap i mät- och ersättningsregler MER

Övrig information

Placeringsort för tjänsten är Malmö.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer är planerade att genomföras via Skype vecka 24.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Peter Göransson,
0101235438

ST: Airi Larsson,
0101236243

SEKO: Per-Arne Utbult,
0101232824

SACO: Roxan Saleh,
0101236222