Logga in
Logga in

Projektledare av införande av ERTMS i norr

Vill du ha roligt på jobbet? Ser du dig som en stjärna inom projektledning och vill vara med i Trafikverkets största nationella infrastrukturprojekt, som innebär ett teknikskifte på hela den svenska järnvägen?

Sök tjänsten

Som projektledare är du med och bidra till samhällsutvecklingen och utvecklingen av Sveriges järnväg genom att införa ERTMS (European Railway Transport Management System) som är vårt nya signalsystem. 

Om jobbet

Som projektledare kommer du att sätta ihop samt leda ett team på fler än 20 personer och du styr och leder projektet mot en gemensam målbild. Ett viktigt uppdrag är att motivera ditt projektteam och skapa en produktiv arbetsmiljö. Du kommer jobba med införande av signalsystemet ERTMS som är ett stort och komplicerat projekt med en omsättning på flera miljarder. Införandet kommer att ske stegvis och vi har fem program som är geografiskt kopplade. Din uppgift kommer att vara att hålla ihop ett av projekten i det geografiska området norr och du har även delprojektledare som du samarbetar med utöver andra stöd- och specialistfunktioner.

Din utveckling

För dig som projektledare i Trafikverket är utvecklingsmöjligheterna stora. Vi vill att du ska nå din fulla potential, oavsett om du vill bredda dina kunskaper, utvecklas eller specialisera dig inom projektledning eller annat. Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer, och den samlade projektledarkompetensen hos våra cirka 1 000 projektledare är unik.

Som projektledare har du tillgång till olika forum för erfarenhetsutbyten, nätverk, utbildningar samt talang- och utvecklingsprogram.

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Vi är noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. 

Kvalifikationer

Vem är du?

Du trivs i en miljö där alla förutsättningar inte är klara. Ditt ledarskap präglas av att du samarbetar, skapar struktur och levererar resultat. Genom en tydlig kommunikation om förväntningar och mål delegerar du och följer upp arbetet samtidigt som du skapar och upprätthåller goda relationer. Slutligen har du god problemlösningsförmåga och ser lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Vi söker dig som har

  • flerårig erfarenhet av projektledning i ett större projekt med en volym på över 100 miljoner, där du följt projektmodell.
  • högskoleutbildning med teknisk inriktning alternativt annan utbildning i kombination med gedigen erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • körkort för personbil
  • goda kunskaper i tal och skrift i svenska

Det är ett plus i kanten om du drivit projekt inom järnväg. 

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan den finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Tidsplan:

  • Urvalstester skickas ut 17 augusti
  • Intervjuer sker slutet av vecka 34-36

Rekryterande chef Barbro Lundin har semester och därför önskar vi att kontakt i första hand sker under vecka 32. 

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-Hybrid

Sök tjänsten

Rekryterande chef Barbro Lundin,
0101237658

ST Airi Larsson,
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult,
0101232824

SACO Roxan Saleh,
0101236222