Logga in
Logga in

Projektledare inom informationssäkerhet

Välkommen att söka jobb hos oss som projektledare inom informationssäkerhet med placering i Solna, Örebro, Göteborg eller Malmö.

Sök tjänsten

Som projektledare inom informationssäkerhet på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. Är du en utvecklingsorienterad och vass projektledare? Är du nyfiken på att ta nästa steg i din karriär och applicera din gedigna erfarenhet inom ett några av landets största infrastruktursatsningar? Då är du den person som vi söker!

Om jobbet

Som projektledare inom informationssäkerhet och på verksamhetsområdet stora projekt kommer du att driva projekt och uppdrag genom samtliga faser, från planering till genomförande, implementering och plan för uppföljning. Du kommer att driva parallella aktiviteter vars karaktär och innehåll kommer att variera över tid.

Ett av dina första uppdrag blir att ta fram en förstudie och därefter genomföra ett projekt för det systematiska arbetet med informationssäkerhet. Du kommer till en spännande verksamhet i förändring och tillväxt. Här får du möjlighet att arbeta med kollegor som innehar hög kompetens och en stark drivkraft. Vårt ansvarsområde inriktar sig huvudsakligen på områden inom samhällssäkerhet så som säkerhetsskydd, informationssäkerhet, kris & kontinuitet samt brandsäkerhet. "Jag som blir din chef heter Carin Rencrantz. För mig är tillit och förtroende viktigt. Det innebär att medarbetarna på sektionen driver utveckling medan min roll är att skapa rätt förutsättningar, vara ett stöd och bidra till att vi jobbar i rätt riktning som helhet."


Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Relevant universitets- eller högskoleutbildning eller annan relevant utbildningsbakgrund i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.
  • Flerårig relevant erfarenhet av att leda och implementera projekt och uppdrag i en större organisation.
  • Flerårig relevant erfarenhet av informationssäkerhet och arbete med ledningssystem av informationssäkerhet.
  • Har god kunskap om projektledningsmodellen XLPM, eller annan projektledningsmodell som vi bedömer likvärdig.
  • Har god förmåga att uttrycka sig väl i både tal och skrift i det svenska språket


Det är meriterande om du har erfarenhet av:

  • Förändringsledning.
  • Trafikverkets processer och arbetssätt.
  • Stora projekt (gärna inom byggverksamhet) eller större produktionsverksamhet.


Dina egenskaper

Som person har du en god förmåga att analysera information, se sammanhang och förstå dess påverkan på verksamheten. Du når dina slutsatser och förslag genom väl underbyggd analys men du är också beredd att släppa fram andras idéer, väga in dem och tänka om. Du arbetar metodiskt och har en god struktur i ditt arbete. Du har förmågan att kommunicera på ett tydligt och pedagogisk sätt, en bra samarbetsförmåga och ett stort personligt driv där du får saker att hända. 

Övrig information

Vänligen bifoga ditt CV då det ligger till grund för urvalet i den här processen. I denna rekrytering kommer webbaserade tester att användas som en del i urvalet. Vi använder främst mejl (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

De första intervjuerna kommer preliminärt att hållas via Skype under vecka 42-43. 

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten finns möjlighet till distansarbete från hemmet viss del av tid. 

#LI-Hybrid

#LI-NG1

Ansökan

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.Sök tjänsten

Rekryterande chef Carin Rencrantz,
0101234186

ST Airi Larsson,
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult,
0101232824

SACO Roxan Saleh,
0101236222

Läs mer