Logga in
Logga in

Projektledare järnväg inriktning BEST

Gillar du att arbeta långsiktigt och att utmanas? Vill du bidra till samhällsutveckling och vara en del i utbyggnaden av järnväg? Då är du kanske rätt person för vår tjänst som projektledare inom BEST.

Sök tjänsten

Byarum-Tenhult är ett projekt för en ny bansträckning på 24 km mellan Byarum - Tenhult. Programmets syfte är att minska restiden mellan Värnamo och Jönköping. Det ska även bidra till den regionala utvecklingen inom person och godstrafik. Några ord från en i teamet: "Jag tycker om att arbeta här för att känslan att kunna vara en viktig del av verksamheten och bidra till samhällsutvecklingen. Vi är ett sammansvetsat team som jobbar tätt tillsammans med stor variation av arbetsuppgifter. Vi hjälps åt, kompletterar varandra och har roligt tillsammans."

Om jobbet

I den här rollen som projektledare kommer du att ansvar för delprojekt inom programmet Byarum-Tenhult och då ha ansvar för framdriften av delprojektet Du ansvarar för tid, budget och innehåll i projektet och leder projektgrupper med specialister, konsulter och entreprenörer mot utpekade mål. Kort sagt - en unik möjlighet att få vara med och bidra till ett projekt som påverkar utvecklingen av godstransporterna och resandet med tåg i Jönköpings regionen. Byarum -Tenhult är ett av Sveriges just nu mest spännande samhällsprojekt inom järnväg! Du kommer att bli en del av det team som driver projekt kopplat till alla de investeringar som ska göras på sträckan Byarum-Tenhult. Ditt uppdrag innebär att du:

 • säkerställer en gemensam målbild av effekt -och projektmål för berörda parter
 • sätter ramar för projektet med tydliga samarbetsformer och har ett affärsmässigt agerande i förhållande till leverantörer
 • har ett proaktivt förhållningssätt avseende risk, säkerhet och arbetsmiljö i projekten
 • skapar utrymme för utveckling och innovation vid upphandling och säkerställer rätt affärs- och ersättningsformer
 • säkrar en god styrning och effektiv uppföljning av kontrakten avseende tid, kostnad och innehåll
 • samverkar och samråder både internt och externt
 • svarar för omvärldskontakter med allmänhet, kommuner och andra intressenter

Vad kan vi erbjuda dig?

Som anställd inom Trafikverket är dina utvecklingsmöjligheter stora. Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer och den samlade kompetensen hos våra tekniska projektledare och specialister är unik i branschen. Du har tillgång till olika forum för nätverk och utbildningar och på sikt finns möjligheter att utvecklas i den riktning som du i stor utsträckning själv styr. Trafikverket erbjuder dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer och vi är noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att under flera år ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.


Kvalifikationer

Som projekt ledare i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar och nya idéer. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Utöver dessa personliga kompetenser vill vi också att du har:

 • universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning teknik/samhällsbyggnad, alternativt annan utbildning som vi tillsammans med erfarenhet bedömer som likvärdig
 • några års aktuell arbetslivserfarenhet kopplat till projekt inom järnväg
 • erfarenhet av att arbeta inom järnvägens tekniska system, BEST
 • några års erfarenhet av projektledning som uppdragsledare, platschef eller liknande
 • goda allmänna kunskaper av att arbeta digitalt med program och system som krävs för ledande befattningar
 • mycket goda kunskaper i tal och skrift i svenska
 • körkort för personbil


Övrig information

Vi har moderna och aktivitetsbaserade lokaler och vi värnar om balansen mellan arbete och fritid. I den här tjänsten har du möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan vilket är en uppskattad förmån hos våra medarbetare. I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer sker digitalt via skype. Placeringsort är Jönköping. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. #LI-NG1

Sök tjänsten

ST: Airi Larsson,
0101236243

SEKO: Per-Arne Utbult,
0101232824

SACO: Roxan Saleh,
0101236222

Rekryterande chef: Carina Junefelt,
0101236951

Läs mer