Logga in
Logga in

Projektledare till program Fyra Spår Uppsala

Vill du vara med och påverka en växande del av region Stockholm/Uppsala och medverka till att underlätta vardagen för många? Kom och bli vår nästa projektledare hos oss på program Fyra Spår Uppsala!

Sök tjänsten

Om jobbet

Program Fyra Spår Uppsala avser en utbyggnad av Ostkustbanan med ytterligare två spår och nya stationer på sträckan mellan länsgränsen Uppsala och Stockholm till Uppsala centralstation. Programmet är indelat i två projekt med tillhörande järnvägsplan. Nu söker vi projektledare med ansvar för projekt Uppsala (söder Bergsbrunna till Uppsala station). Som projektledare för projekt Uppsala har du helhetsansvaret för utredning och genomförande av utbyggnaden av järnvägen. Rollen innebär tätt samarbete med övrig personal inom programorganisationen, specialister och inte minst externa intressenter. Just nu pågår skede järnvägsplan samtidigt som omfattande utvecklingsprojekt med kopplingar till Fyra spår Uppsala pågår inom Uppsala och dess omgivning. I rollen som projektledare har du en nyckelroll, rapporterar direkt till projektchef och ingår i programmets ledningsgrupp. "Projekt Uppsala är ett utmanande projekt i komplex miljö. Förmågan att samverka är direkt avgörande för framdriften. Projektet är nu i ett intensivt skede med planerat samråd under våren 2023. Som projektledare leder du en kompetent och fokuserad organisation mot uppställda mål", säger Niklas Dernell programchef för Fyra spår Uppsala.

Din utveckling

För dig som projektledare i Trafikverket är utvecklingsmöjligheterna stora. Vi vill att du ska nå din fulla potential, oavsett om du vill bredda dina kunskaper, utvecklas och kliva in i en chefsroll eller specialisera dig. Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer med tillgång till olika forum för erfarenhetsutbyten, nätverk, utbildningar samt talang- och utvecklingsprogram. Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person är du en företrädare för projektet både externt och internt. Vi ser därför att du har god förmåga att bygga förtroende och långsiktiga relationer, att kommunicera utifrån mottagarens behov och att skapa engagemang och delaktighet i organisationen. Du har en god förmåga att skapa väl fungerande strukturer för projektets arbete och du gillar att leverera resultat. Du förstår att ett gott samarbete inom organisationen, med leverantörer och intressenter är en framgångsfaktor. Du sätter tonen och är ledande i samverkansarbetet.

För att lyckas i rollen söker vi dig som:

  • har mångårig erfarenhet av projektledning inom stora infrastrukturprojekt.
  • har mångårig erfarenhet inom planläggningsarbete av järnväg.
  • har flerårig erfarenhet av samverkansarbete med intressenter.
  • har god svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du:

  • har god kompetens inom järnvägens tekniska och administrativa system
  • har produktionserfarenhet
  • har kunskap om Transportstyrelsens godkännandeprocess.

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss! I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. De första intervjuerna är planerade att hållas vecka 45 via Skype.

Inom Trafikverket erbjuder vi dig goda förmåner och utvecklingsmöjligheter. Dessutom finns det möjlighet att arbeta på distans - upp till 40 procent av din arbetstid. Möjlighet till distansavtal sker i dialog med din chef och efter verksamhetensbehov. Vänligen uppge önskad placeringsort i din ansökan: Solna eller Uppsala.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Niklas Dernell,
0101236744

Rekryterande chef Anna Rosenlind,
0101241653

SACO Christina Mattila,
0101237068

SEKO Anna Carlsson,
0101236055

ST Airi Larsson,
0101236243

Läs mer