Logga in
Logga in

Projektledare Överlämning

Som Projektledare Överlämning på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Verksamhetsområde Stora projekt genomför ca 30 av Trafikverkets största projekt (över 1 miljard kr) i hela landet. Avdelning Portföljplanering är en central del av verksamhetsområdet  som stöttar med en sammanhållen planering av projektportföljen med fokus på övergripande frågeställningar och samordning, särskilt i de tidiga skedena.

Överlämning i Stora projekt är den process att planera och lämna över en färdig anläggning (både fysisk och digital) till förvaltare som omhändertar och underhåller denna. En tidig planering samt effektiv och kontinuerlig hantering av överlämning av anläggningen är en viktig del i att färdigställa projekt till rätt tid, innehåll och kostnad. 

Som projektledare överlämning är du med och driver överlämning på Stora projekt, ett prioriterat sakområde där det finns ett särskilt samordnings- och utvecklingsbehov utifrån den omfattning, komplexitet och lång genomförandetid som verksamhetsområdets projekt har. 

Inom Stora projekt kommer du som projektledare för överlämning ansvara för att:

. Utveckla sakområdet överlämning genom att fånga de behov och mål som Stora projekt behöver utveckla utifrån gemensamma styrkor och utmaningar för de 30 projekten.  

. Omsätta behov och mål i handlings- och implementeringsplaner.

. Hålla samman, forma och genomföra uppdrag och utredningar i projektform kopplade till hur överlämning fungerar för Stora Projekt. Detta inkluderar planering, resurssättning samt att driva och följa upp initiativ, utredningar och uppdrag. 

. Implementera och vara en brygga mellan de gemensamma utredningsuppdragen och omsättning av resultat i de 30 projekten, exempelvis genom att leda nätverk och arbetsgrupper men även bereda beslutsunderlag.

. Vara ett stöd för de 30 projekten genom att samordna och följa upp övergripande frågor inom verksamhetsområdet.

. Vara ett strategiskt stöd inom överlämning till ledningen för Stora projekt. 

Du som arbetar med överlämning kommer vara del i ett team med andra kollegor med liknande arbetsuppgifter inom andra sakområden. Sakområdena hanterar viktiga gemensamma frågor för verksamhetsområdet exempelvis beställningar, kravhantering, affärsplanering, banarbetsplanering och kalkyl. Arbetet innebär ett mycket nära samarbete med de 30 projekten men även med övriga delar av Trafikverket. 

Avdelningen Portföljplanering är en ny avdelning som är under uppbyggnad och kommer att vara mindre även i sin fullt utvecklade form, samtidigt som den har en central roll i Stora projekt. Det betyder att rollen kommer att vara bred, och att man kommer delta i och driva utveckling i sakområdet i ett strategiskt perspektiv för verksamhetsområdet Stora projekt och implementering av förbättringar i våra stora projekt.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen har du en god kommunikations- och samarbetsförmåga vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt, är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har förmågan att väga samman komplex information och kan utifrån det enkelt kommunicera slutsatser och analyser. Arbetsuppgifterna är mångfacetterade och ställer krav på analytisk förmåga. Höga krav på helhetssyn och förmåga och lust att skapa struktur, planera och prioritera uppgifter. Du drivs också av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. 

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleexamen om 180hp (120p) med inriktning ekonomi, teknik eller samhällsbyggnad, alternativt annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flera års erfarenhet av att projektleda komplexa uppdrag som hanterar verksamhetsutveckling eller förändringsarbete
  • har erfarenhet inom överlämnande processen exempelvis att som projektledare arbeta med överlämnande- och leveransplaner för fysisk anläggning och förvaltningsdata, eller som anläggningsförvaltare ha erfarenhet av att ta emot anläggningen.
  • Uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du

  • Har erfarenhet av att ha arbetat i stora komplexa infrastrukturprojekt

Övrig information

Placeringsort är Göteborg, Malmö, Solna men kan diskuteras

#LI-Hybrid 

#LI-PS1

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Juliana Pyron,
0101232289

ST Airi Larsson,
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult,
0101232824

SACO Roxan Saleh,
0101236222