Logga in
Logga in

Projektledare plan och fastighetsfrågor för gång- och cykelväg

Gillar du att jobba med plan- och fastighetsfrågor i komplexa stora projekt? Vi kan erbjuda dig en utmanande ledarroll inom ett stort infrastrukturprojekt i Stockholmsregionen.

Sök tjänsten

Om jobbet

Tvärförbindelse Södertörn - Väg 259 och E4/E20 Vårbybroarna är en två mil lång, säker och hållbar förbindelse mellan Kungens kurva och Jordbro. Vi bygger även en separat gång och cykelväg längs stäckan. Vägen är en viktig pusselbit i den yttre tvärleden runt Stockholm, och skapar möjligheter för utveckling i en starkt växande region.

Som Projektledare för gång- och cykelvägar utanför vägplan kommer du att självständigt ansvara för och driva frågor inom exempelvis gång- och cykelvägar utanför vägentreprenader, bygglovshantering och fastighetsförvaltning. Du är en del av sektionens ledning och stöttar sektionschef Plan och fastighet i framdrift och ledning av sektionen.

Rollen omfattar ett projektledaransvar för gång- och cykelvägar utanför vägplan som omfattar planfrågor och dialog och överenskommelser med berörda kommuner (Huddinge, Botkyrka och Haninge.) Du kan även komma att fungera sammanhållande för programmets gång- och cykelfrågor gentemot berörda kommuner vad avser exempelvis tillfälliga gång- och cykelvägar under byggtiden. En viktig del i tjänsten är att vara med och utveckla effektiva arbetssätt och på så sätt bidra till att programmet når sina övergripande mål.

I rollen ingår avtalsfrågor, omfattande kommunkontakter, vägplan- och detaljplanefrågor samt fastighets- och markåtkomstfrågor. Du kommer att arbeta tillsammans med andra projektledare, funktionsledare, markförhandlare och specialister.

Du kommer bland annat att arbeta med följande inom programmet:

 • Ansvara för hantering av Gång- och cykelvägar utanför vägplan vilket kan omfatta bla ansvar för planläggning, projektering och avtalsförhandlingar
 • Vara sammankallande för forum för samordning av gång- och cykelvägsfrågor mellan Tvärförbindelse Södertörn och berörda kommuner
 • Vara samordnare i bygglovsfrågor och kontakter med kommunernas bygglovshandläggare
 • Svara för planering och uppföljning av förvaltning av inlösta fastigheter (den löpande förvaltningen sköts av en annan del av Trafikverket)
 • Stötta sektionschef plan och fastighet i sektionens uppdrag

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen är du en person som har god samarbetsförmåga och skapar tillit och bygger långsiktiga relationer. Du har god planeringsförmåga, är självgående med stort driv och är mottaglig för nya möjligheter och lösningar. Du skapar framdrift genom delaktighet och engagemang.

Vi söker dig som

 • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) inom samhällsbyggnad, juridik, Plan- och bygglagstiftningen eller annan utbildning som vi i kombination med erfarenhet bedömer som likvärdig
 • har erfarenhet av att arbeta inom komplexa infrastrukturprojekt
 • har kunskaper inom plan och bygglagen
 • har erfarenhet av avtalsförhandlingar
 • har körkort för personbil
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av att arbeta med bygglovsfrågor
 • har arbetat med planläggning/projektering av infrastrukturobjekt
 • har erfarenhet av att arbeta med gång- och cykelvägar

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Tjänsten kommer att vara placerad på vårat nya kontor i Flemingsberg.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Lena Bergmark,
0101235181

ST: Airi Larsson,
0101236243

SECO: Per-Arne Utbult,
0101232824

SACO: Roxan Saleh,
0101236222