Logga in
Logga in

Projektledare plan och omvärld till Maria-Helsingborg

Som Projektledare inom Järnväg Planering är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Vill du få utlopp för din kompetens inom planarbete och därigenom få bidra till samhällsutveckling genom att leda ett spännande och utmanande framtidsprojekt? Varmt välkommen med din ansökan!

Om jobbet

Inom verksamhetsområde Stora Projekt driver vi väg- och järnvägsprojekten som har budget över en miljard. Avdelning Järnväg Planering ansvarar för att ta fram de tillstånd som krävs för att kunna bygga ut järnvägen. Till Stora Projekt avdelning Järnväg Planering söker vi nu en projektledare med inriktning plan och omvärld till projekt Maria-Helsingborg.

Projekt Maria-Helsingborg är utbyggnad av den återstående delen på Västkustbanan till dubbelspår. Sträckan har stora utmaningar med att vara tekniskt komplicerad och passera genom stadsmiljö i Helsingborg. Det innebär extra fokus på samverkan - med kommun, myndigheter, boende och övriga intressenter. Projektet är i ett tidigt skede där vi nu inleder en uppbyggnad av organisationen för att planera för upphandling och genomförande av lokaliseingsutredning och därefter framtagande av Järnvägsplan. Du blir en i ett team bestående av programansvarig projektledare och projektingenjör för att börja arbetet med att ta fram lokaliseringsutredningen.

I rollen som projektledare plan och omvärld i Maria-Helsingborg  kommer du att:

  • leda arbetet med lokaliseringsutredning och järnvägsplanen så att projektet når mål om tid, kostnad och innehåll
  • leda samverkan och samarbete med berörda myndigheter, kommuner, boende samt leverantörer och övriga intressenter
  • genom ditt ledarskap engagera och inspirera projektgruppen att nå projektets mål
  • vara delaktig i att lägga upp strategier för och genomföra upphandlingar
  • bidra till att utveckla ett effektivt och hållbart transportsystem

Kvalifikationer

Ditt ledarskap

Ditt ledarskap präglas av att du bygger förtroende, klargör riktning och levererar resultat. Genom en tydlig kommunikation om förväntningar och mål delegerar du och följer upp. Du inspirerar, skapar delaktighet och driver utvecklingen tillsammans med ditt team och i samverkan med andra. Du är proaktiv, strukturerad och kvalitetsmedveten i dina åtaganden och har en god analytisk förmåga. 

Vi söker dig som har

·        universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom samhällsbyggnads- eller teknisk inriktning, eller annan utbildningsbakgrund i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig

·        flerårig erfarenhet som projektledare eller uppdragsledare av planarbete inom järnväg- eller vägprojekt  

·        stor erfarenhet av samverkan med olika intressenter

·        kontrakts- och förhandlingsvana samt kunskap inom upphandling

·        god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

·        körkort för personbil

Det är meriterande om du 

·        har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska

Övrig information

För dig som projektledare i Trafikverket är utvecklingsmöjligheterna stora. Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer, och där den samlade projektledarkompetensen hos är unik. Som projektledare har du tillgång till olika forum för erfarenhetsutbyten och nätverk. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Har du frågor kring tjänsten? Rekryterande chef Ingela Olofsson Renström (010-1237134) svarar gärna på dem fr.o.m. 8/8-22.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

SEKO Anna Carlsson,
0101236055

ST Airi Larsson,
0101236243

SACO Roxan Saleh,
0101236222