Logga in
Logga in

Projektledare teknikstrategi inom ERTMS införande

Vill du vara med och göra morgondagens järnväg mer pålitlig? I Sveriges största anläggningsprojekt genomför vi nu ett teknikskifte och söker dig som vill vara med och driva den förändringen!

Sök tjänsten

Om jobbet

Vi på Trafikverket söker en erfaren och engagerad ingenjör som ska jobba med teknikstrategi inom ERTMS Införande, rollen innebär att du arbetar som projektledare men med ett stort fokus på tekniska frågor och strategier inom de olika projekten.

Införandet av signalsystemet ERTMS (European Rail Traffic Management System) innebär ett teknikskifte på hela den svenska järnvägen vilket medför en digitalisering av järnvägen, ökad driftsäkerhet, och en förbättrad underhållssituation.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara att bidra till kunskap och förståelse för teknisk utformning av ERTMS inom programmen. Du kommer medverka i att utforma arbetssätt och ta fram dokumentation för tekniska beslut. Du kommer att stödja programledaren primärt men även tekniksamordnare och teknikspecialister i deras uppdrag samt leda och samordna det strategiska arbetet avseende teknikfrågor inom programmet och avdelningen. Som en del av programmets ledningsgrupp kommer du att fungera som programstöd i frågor kring teknikutveckling och bidra till att skapa förutsättningar för erfarenhetsutbyte mellan projekten. Du kommer att vara programmets representant i dialogen med andra organisationer både internt och externt. Du kommer även att delta i tekniska utredningar och remissläsning kring övergripande tekniska frågeställningar som direkt kan påverka program och avdelning.

" Jag som blir din chef heter Dan Kjeldsen. Vår sektion är nystartad och står i startgroparna för att utvecklas och nå den tilltänkta funktionen. Vill du vara med tidigt på resan och tillsammans med mig och övriga strateger forma rollen och sektions uppdrag. För mig är det viktigt att vara öppen och lyhörd. Det är viktigt för mig att vi tillsammans skapar förutsättningar för utveckling av varandra och våra arbetssätt. Min roll är att skapa rätt förutsättningar, vara ett stöd och se till att vi går i rätt riktning tillsammans."

Din utveckling

Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer, och den samlade kompetensen hos våra cirka 1 000 projektledare är unik. Som medarbetare hos oss har du tillgång till olika forum för erfarenhetsutbyten, nätverk, utbildningar samt talang- och utvecklingsprogram.

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Vi är noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person är du strukturerad med förmåga att se helhet och samband i komplexa frågeställningar. Du är mål- och resultatorienterad och trivs med såväl teamwork som ensamarbete och att ha en samordnande och stödjande roll. Du har förmågan att kommunicera på ett tydligt och pedagogiskt sätt, både med kollegor och med externa intressenter.

Som ledare skapar du tillit och bygger förtroende, du utmanar och ifrågasätter och skapar ett arbetssätt som främjar ständiga förbättringar. Din analytiska förmåga och öppenhet för nya lösningar är en förutsättning för att lyckas. Du har förmåga att självständigt och tillsammans med andra fatta beslut.

Vi söker dig som har

  • civil- eller högskoleingenjörsexamen om minst 180 hp eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • flerårig och aktuell erfarenhet i närtid av teknisk utformning av järnvägsanläggning inom ett eller flera av teknikslagen Bana, El, Signal och Tele (BEST)
  • flerårig erfarenhet av infrastrukturprojekt inom järnväg som tekniksamordnare, teknikansvarig eller projektledare
  • B-körkort för manuellt växlad bil
  • goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet av att arbeta i projekt med ERTMS, ATC eller liknande signalsystem

Övrig information

Möjliga placeringsorter för tjänsten är Malmö, Örebro, Göteborg, Luleå eller Solna.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer är planerade att genomföras via skype vecka 24.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Dan Kjeldsen,
0101244448

SEKO: Per-Arne Utbult,
0101232824

ST: Carina Dean,
0101235735

SACO: Christina Pintér,
0101230777