Logga in
Logga in

Projektledare till Ostkustbanan Sundsvall-Dingersjö

För att öka kapaciteten på Ostkustbanan bygger vi nu dubbelspår mellan Sundsvall-Dingersjö. Vill du som projektledare vara med och göra Sverige närmare?

Sök tjänsten

Inom verksamhetsområde Stora Projekt driver vi väg- och järnvägsprojekten med kostnad över en miljard. Nu söker vi en delprojektledare som vill ansvara för och driva produktionen av Sundsvalls bangård och sträckan Sundsvall-Dingersjö.  Projekten består av två delar, en ombyggnad av Sundsvalls bangård och en utbyggnad av dubbelspår på sträckan Sundsvall-Dingersjö. För bangården är vi nu på väg in i produktion och för dubbelspåret pågår planeringsfasen för fullt. Sträckan Sundsvall-Dingersjö har stora utmaningar med utformningen i en komplicerad topografi och att utbyggnaden ska genomföras på trafikerade spår. Projektet är i ett skede där vi nu bygger upp organisationen med placering i Sundsvall som ska driva projektet från planering till produktion och därefter överlämna projektet till drift- och underhållsorganisationen. Här kan du läsa mer om projektet.

Om jobbet

I din roll som projektledare blir ditt uppdrag att leda ombyggnationen av Sundsvalls bangård samt en del av dubbelspåret genom hela kedjan. Du ansvarar för helheten när det gäller att leda, styra och följa upp och du bidrar med motivation och inspiration till ditt projektteam. En viktig uppgift är att skapa en bra och säker arbetsmiljö, då arbetet genomförs under pågående trafik.

Det här en produktionsinriktad projektledarroll där ditt fokus kommer är att handla upp entreprenörer och bedriva byggnationen av järnvägen. I rollen ingår också kontakt med allmänheten, kommuner, andra myndigheter och media.

Kvalifikationer

I den här rollen är som sagt säkerhetstänket och noggrannheten hos dig som projektledare viktig. Du behöver vara trygg, strukturerad och kvalitetsmedveten samt ha en god analytisk förmåga.

Ditt ledarskap präglas av att du bygger förtroende, klargör riktning och levererar resultat. Genom en tydlig kommunikation om förväntningar och mål delegerar du och följer upp. Du inspirerar, skapar delaktighet och driver utvecklingen tillsammans med ditt team och i samverkan med andra.

Vi söker dig som har:

  • universitets - eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom samhällsbyggnad eller teknisk inriktning, alternativt annan utbildningsbakgrund i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • flerårig erfarenhet att som projektledare driva järnvägsprojekt i entreprenadskede
  • bred kontrakts- och förhandlingsvana samt kunskap inom upphandling
  • god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
  • körkort för manuellt växlad personbil

Övrig information

Placeringsort: Sundsvall eller Härnösand

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-BS1

Sök tjänsten

Rekryterande chef Ingela Renström,
0101237134

SEKO Anna Carlsson,
0101236055

ST Airi Larsson,
0101236243

SACO Roxan Saleh,
0101236222

Ulrika Sundgren,
0101238898