Logga in
Logga in

Projektledare till Ostkustbanan Sundsvall-Dingersjö

För att öka kapaciteten på Ostkustbanan bygger vi nu dubbelspår mellan Sundsvall-Dingersjö. Det här är chansen för dig som vill vara med att påverka utvecklingen i regionen och göra Sverige närmare.

Sök tjänsten

Om jobbet

Inom verksamhetsområde Stora Projekt driver vi väg- och järnvägsprojekten med kostnad över en miljard. Nu söker vi en delprojektledare som vill vara med och driva produktionen av Sundsvalls bangård och sträckan Sundsvall-Dingersjö. Projekten består av två delar, en ombyggnad av Sundsvalls bangård och en utbyggnad av dubbelspår på sträckan Sundsvall-Dingersjö. För bangården är vi nu på väg in i produktion och för dubbelspåret pågår planeringsfasen för fullt. Sträckan Sundsvall-Dingersjö har stora utmaningar med utformningen i en komplicerad topografi och att utbyggnaden ska genomföras på trafikerade spår. Projektet är i ett skede där vi nu bygger upp organisationen i Sundsvall som ska driva projektet från planering till produktion och därefter överlämna projektet till drift- och underhållsorganisationen.

I din roll som projektledare ska du tillsammans med projektledning, specialister och externa kontakter vara med och leda ombyggnationen av Sundsvalls bangård samt en del av dubbelspåret. Tillsammans med projektchef och projektledaren för Kubikenborg-Sundsvall C ansvarar du för ledning, styrning och uppföljning. Entreprenadskedet är planerat att starta nästa år och innebär att programmet går in i ett nytt skede. För dig som projektledare kommer det innebära arbete med samordning och höga krav på säker byggarbetsmiljö då den sker bland resenärer och pågående trafik.

I projektledarrollen kommer du att ta fram flera förfrågningsunderlag med hjälp av konsulter, handla upp entreprenörer och bedriva byggnationen av järnvägen. Projektet är så klart av intresse för allmänheten vilket innebär att du som projektledare kommer att ha kontakt med allmänheten, kommuner, andra myndigheter och media. 

Jag som blir din chef heter Ulrika Sundgren. Jag är projektchef för gruppen som jobbar med Ostkustbanan Sundsvall. Vi satsar på en närvarande organisation som lär av varandra och har roligt på jobbet. Det finns stora möjligheter till utveckling då vi har ett komplext projekt som kommer att vara i både byggskede och projekteringsskede samtidigt och duktiga kolleger att lära av. Det är viktigt för mig med engagemang och intresse för infrastruktur och samhällsfrågor. Min roll är att hålla ihop gruppen, ge rätt förutsättningar och se till att projekten går framåt i rätt riktning.

Din utveckling

Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer, och den samlade projektledarkompetensen hos våra cirka 1 000 projektledare är unik.

Som projektledare har du tillgång till olika forum för erfarenhetsutbyten, nätverk, utbildningar samt talang- och utvecklingsprogram.

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Kvalifikationer

I den här rollen är säkerhetstänket och noggrannheten hos dig som projektledare viktig. Du behöver vara trygg, strukturerad och kvalitetsmedveten samt ha en god analytisk förmåga. Ditt ledarskap präglas av att du bygger förtroende, klargör riktning och levererar resultat. Genom en tydlig kommunikation om förväntningar och mål delegerar du och följer upp. Du inspirerar, skapar delaktighet och driver utvecklingen tillsammans med ditt team och i samverkan med andra.

Vi söker dig som

  • har högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) med teknisk inriktning eller annan utbildningsbakgrund i kombination med relevant erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flera års aktuell erfarenhet i rollen som projektledare, uppdragsledare, projekteringsledare, platschef eller liknande ledande roll
  • har flerårig erfarenhet av projektarbete inom järnväg
  • har kunskap i entreprenadjuridiska frågor
  • har körkort för personbil
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har goda kunskaper i engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har flerårig erfarenhet av projektarbete inom järnväg i produktionsskede

Övrig information

Placeringsort: Sundsvall eller Gävle

Intervjuer är planerade att hållas via skype under v. 15. I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid. Rollen kräver dock att man är på plats i Sundsvall cirka tre dagar i veckan, och när det mest intensiva entreprenadskedet startar 2025 kan det krävas mer närvaro.

#LI-Hybrid #LI-ÅG1

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Ulrika Sundgren,
0101238898

ST Airi Larsson,
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult,
0101232824

SACO Roxan Saleh,
0101236222