Logga in
Logga in

Projektledare till Specialprojekt

Vill du vara med och sätta spår i den svenska infrastrukturhistoriken? Då har vi en spännande tjänst för dig!

Sök tjänsten

Om jobbet

Vi behöver dig - och vi tror att du kommer att gilla oss!

Som projektledare inom Specialprojekt kommer du att vara en viktig del av det förutsättningsskapande och kvalitetssäkrande arbetet för digitaliseringen av den svenska järnvägen med fokus på European rail traffic management system (ERTMS) och KMC-online (Key Management Center-online). Du har helhetsansvaret för framdrift av projekt, från planering till överlämning för drift och underhåll. Du ser till att projektet genomförs utifrån beslutad omfattning och inom bestämda tids- och kostnadsramar. Du säkerställer ett proaktivt arbete gällande ekonomi, tid, risk och säkerhet samt arbetsmiljö.

I din roll som projektledare leder du ett team på 8 personer som består av tekniska specialister som är stationerade i Solna och Borlänge. Inom verksamheten finns mycket av expertkompetensen men det är viktigt att du som projektledare har förmågan att snabbt förstå och sätta dig in i tekniken och utmaningarna vi står inför. Vi söker dig som är en trygg ledare och har förmågan att leda gruppen mot gemensamma mål. Som projektledare för KMC-online ansvarar du för framtagandet av en säker online nyckelhantering på Sveriges järnväg. Inom ERTMS är hantering av kryptonycklar nödvändig eftersom systemet använder radiokommunikation (GSM-R) mellan delsystemen (mark- och ombordutrustning) för att skicka signalbesked. Genom användandet av kryptering kan mottagaren av informationen verifiera att informationen kommer från rätt avsändare och att den är oförändrad.

Jag som blir din chef heter Anna Jernlund. Jag driver verksamheten framåt med fokus på resultat och med stor tillit till mina medarbetares förmåga och vilja att ta ansvar för och utveckla våra leveranser. Detta sker genom aktiv dialog där vi tillsammans bygger förtroende både internt och externt. Jag hoppas att du vill vara med och utveckla ett modernt, effektivt och hållbart transportsystem!

Vad kan vi erbjuda dig?

För dig som projektledare i Trafikverket är utvecklingsmöjligheterna stora. Vi vill att du ska nå din fulla potential, oavsett om du vill bredda dina kunskaper, utvecklas och kliva in i en chefsroll eller specialisera dig. Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer, och den samlade projektledarkompetensen hos våra cirka 1 000 projektledare är unik. Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Kvalifikationer

Ditt ledarskap

För att lyckas i rollen är du en trygg ledare som kan bygga förtroende, klargöra riktning och leverera resultat. Med din tydliga och inlyssnande kommunikation bidrar du till ett öppet klimat där du uppmuntrar till både erfarenhetsutbyte och dialog inom teamet och med externa parter. Vidare har du ett helhetsperspektiv, är lösningsorienterad och arbetar strukturerat.

Vi söker dig som

  • har en teknisk utbildning som civilingenjör eller högskoleingenjör eller motsvarande alternativt annan utbildningsbakgrund i kombination med relevant erfarenhet som vi bedömer som likvärdigt
  • har flerårig erfarenhet i ledande roll såsom projektledare eller liknande ledarroll där du ansvarat för tid/kostnad/innehåll
  • har erfarenhet av arbete i projekt med fokus på att utveckla och implementera komplexa system, gärna inom IT
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har goda kunskaper i engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av kryptonyckelhantering
  • har erfarenhet av projekt inom järnvägen

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid. #LI-Hybrid

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer sker via skype och är beräkande till den 21 och 22 juni. Placeringsort är Borlänge eller Solna.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-ÅG1

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Anna Jernlund,
0101233539

ST: Airi Larsson,
0101236243

SEKO: Per-Arne Utbult,
0101232824

SACO: Roxan Saleh,
0101236222