Logga in
Logga in

Projektledare till utvecklingsprojekt ERTMS förberedande

Som projektledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Vi behöver dig och vi tror att du kommer att gilla att jobba hos oss! Avdelningen ERTMS Förberedande leder idag utvecklingen för en av Trafikverkets största investeringar - att införa ett nytt signalsystem på den svenska järnvägen.En kollega berättar: " Vi har en bra sammanhållning i teamet och alla jobbar mot samma mål. Alla är mycket kompetenta inom sina områden och man behöver aldrig leta länge efter hjälp med att besvara sina frågor. Det är alltid en härlig stämning i gruppen oavsett om vi deltar i ett projektmöte eller om vi tar en fika tillsammans. Att få vara med och bidra till en så viktig samhällsfunktion som Sveriges järnväg gör att jag är stolt över att gå till jobbet varje dag".

Om jobbet

Som projektledare har du ett helhetsansvar för framdriften av projektet från beställning till överlämning av det färdiga systemet. I rollen ingår upphandling, att styra och leda projektorganisationen samt att vara ansvarig för framdriften gällande kontrakterade leverantörer inom ditt ansvarsområde. Du rapporterar till funktionsledare och sektionschef.

Ditt uppdrag innebär att du bl a kommerha följande arbetsuppgifter:

  • Projektleda och gentemot våra leverantörer företräda Trafikverket i utveckling av signalsystem, i första hand ERTMS L2-system, men även konventionella s k ATC-system.
  • Beställa utvecklingsarbetet, baserat på framtagen kravställning.

Kvalifikationer

Vem är du?

Ditt ledarskap präglas av att du bygger förtroende, klargör riktning och levererar resultat. Genom en tydlig kommunikation om förväntningar och mål delegerar du och följer upp. Du inspirerar, skapar delaktighet och driver utvecklingen tillsammans med ditt team och i samverkan med andra. Du är proaktiv, strukturerad och kvalitetsmedveten i dina åtaganden och har en god analytisk förmåga.

Vi söker dig som har:

  • civilingenjörsexamen (300 HP) eller utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • dokumenterad erfarenhet av att arbeta i projekt som följer modeller och metoder för projektstyrning
  • flerårig erfarenhet av att leda arbeten inom järnväg
  • flerårig erfarenhet av ledning av större och komplexa utvecklingsprojekt
  • kunna uttrycka sig i både tal och skrift på engelska och svenska.
  • har goda kunskaper i Microsoft Office-paketet

Meriterande om du har:

  • kunskap och erfarenhet av arbeten som berörs av Cenelec, SS-EN 50126

Övrig information

Möjliga placeringsorter för tjänsten är Solna eller Borlänge. Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid. Intervjuer är planerade att hållas via Skype.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster..

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-NG1

Sök tjänsten

Rekryterande chef Åsa Zade,
0101234116

ST Airi Larsson,
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult,
0101232824

SACO Roxan Saleh,
0101236222

Läs mer