Logga in
Logga in

Projektledare verksamhetsutveckling Stora Projekt

Gör skillnad i framtidens järnväg! Trafikverket arbetar just nu med införandet av det nya signalsystemet ERTMS i det svenska järnvägsnätet.

Sök tjänsten

Avdelning ERTMS Förberedande har en central roll i det arbetet och nu söker vi en projektledare verksamhetsutveckling till avdelningens stab.

Om jobbet

Vi är en nationell avdelning med fem placeringsorter i Sverige, 240 engagerade medarbetare och en årlig omsättning om drygt 1 miljard. Inom avdelningen utvecklas det nya systemet, genomförs entreprenader i hela landet inom områdena GSM-R och Optokabel och drivs utvecklingsprojekt för framtidens järnväg. Vi arbetar processorienterat och avdelningens projekt följer Trafikverkets processer GÅ och Hantera IT, i vissa fall med avdelningsspecifika konkretiseringar.

Staben arbetar aktivt med att säkra effektiva arbetssätt som hjälper avdelningen nå sina mål. Vi är också sammanhållande för avdelningens portfölj- och projektstyrning, uppföljning, analys och rapportering. I staben finns specialister inom flera sakområden, exempelvis kvalitet, ekonomi, tidplanering, riskhantering, inköp, datasamordning och miljö som stödjer avdelningen med resurser, arbetssätt, information och utbildning.

Som projektledare verksamhetsutveckling kommer du att spela en central roll i att utveckla och förbättra våra arbetssätt. Du blir en nyckelspelare i våra utvecklingsprojekt och arbetar aktivt med förändringsledning inom avdelningen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Utarbeta och implementera avdelningens verksamhetsutvecklingsplan
 • Leda och driva utvecklingsprojekt för att optimera vår verksamhet
 • Stödja och leda förändringsarbete inom avdelningen

Du kommer att samarbeta nära med våra tre kvalitetsspecialister och stabschef.

Jag som blir din chef heter Jenny Groothuis. Jag driver verksamheten framåt med engagemang, tillit och fokus på resultat. Vi har en öppen dialog för att skapa bra förutsättningar för dig i ditt arbete och din utveckling.

Kvalifikationer

För att trivas i rollen som Projektledare verksamhetsutveckling söker vi dig som har en naturlig förmåga att skapa tillit och bygga starka relationer genom din kommunikationsförmåga. Du levererar resultat och driver projektet framåt genom att skapa delaktighet och engagemang bland teammedlemmarna. Som person trivs du med att arbeta självständigt och att ingå i olika samarbeten för att uppnå resultat. Din skarpa analytiska förmåga och din nyfikenhet inför nya lösningar gör dig till en viktig kollega som alltid strävar efter att förbättra och utveckla.

Vi söker dig som har

 • för tjänsten relevant universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) eller annan utbildning tillsammans med aktuell erfarenhet som vi kan bedöma likvärdig
 • god erfarenhet av att leda projekt inom verksamhetsutveckling eller annan utveckling i större organisation
 • god erfarenhet av förändringsledning och att implementera nya arbetssätt eller hålla utbildning
 • erfarenhet av att arbeta med effektivisering av interna arbetssätt
 • goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

Det är meriterande om du har

 • erfarenhet av att arbeta med målstyrning i större organisationer
 • erfarenhet av utvecklingsprojekt avresande administrativa IT-system
 • kunskaper om riskhantering

Övrig information

Möjliga placeringsorter för den här tjänsten är Malmö, Solna eller Örebro.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet, tester skickas ut v.26. Intervjuer hålls via Skype och är planerade v.33.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Jenny Groothuis,
0101233822

SEKO: Per-Arne Utbult,
0101232824

ST: Carina Dean,
0101235735

SACO: Christina Pintér,
0101230777