Logga in
Logga in

Riskspecialist - Tvärförbindelse Södertörn

Som riskspecialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Programorganisationen för Tvärförbindelsen har uppdraget att bygga en 2 mil mötesfri motortrafikled och separat gång- och cykelväg från Kungens Kurva, via Flemingsberg, till Jordbro.

Om jobbet

Som riskspecialist i program Tvärförbindelse Södertörn är du en del av funktionen som leder och stöttar i riskarbetet inom programmet. Du har ett nära samarbete med stabschef samt program- och projektledningen. Det finns även möjlighet att delta i Trafikverksgemensamma arbeten så som arbetsgrupper, risknätverk med andra verksamhetsområden och förvaltning. Du har därmed förutsättningar att driva utveckling inom kunskapsområdet.

Organisatoriskt tillhör du avdelning Verksamhetsstyrning, enhet Risk, vilket innebär att du både kommer arbeta i programmet men också med utveckling på avdelningsnivå.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Styra, stötta och samordna riskhanteringen inom programmet och dess projekt
  • Vara drivande i arbetet med att analysera och följa upp arbetet med risker och behandlingar
  • Planera och leda riskworkshops
  • Delta i arbetet med upphandlingar och följa upp ställda krav gentemot kontrakterade leverantörer
  • Utbilda och vägleda i Trafikverkets ledningssystem och processer inom riskhantering

"Rollen som riskspecialist innebär i mångt och mycket att man får ett helikopterperspektiv då man stöttar flera olika uppdrag och projekt som befinner sig i olika skeden parallellt. Jag jobbar som en del av en funktion med kompetenta och engagerade kollegor samt ett naturligt bollplank alltid finns nära till hands. I arbetsuppgifterna ingår allt ifrån att utbilda i systemstöd till att medverka i nätverk och utvecklingsuppdrag. Man rår alltså i hög grad över vilka frågeställningar man jobbar med och hur en arbetsvecka ser ut", säger en kollega inom enheten.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att trivas i den här rollen ska du ha en stark kommunikativ förmåga, med förståelsen för hur du ska anpassa ditt budskap efter målgruppen och förmågan att förmedla det till mottagaren på ett tydligt och pedagogiskt sätt. Det är viktigt att du har förmåga till att inhämta och analysera mycket information och aggregera det till en helhetssyn. Eftersom arbetet innebär många kontakter är det viktigt att du också har förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer samt ser dig själv som en lagspelare. För att bli framgångsrik i rollen är du också van att arbeta självständigt och att driva ditt arbete framåt men samtidigt agera med flexibilitet när så behövs.

Vi söker dig som har

  • universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp inom risk alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • flerårig erfarenhet av projektriskhantering
  • erfarenhet av riskhantering och/eller projektledning i stora och komplexa organisationer

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet av infrastrukturprojekt

Övrig information

Placeringsort för tjänsten är Solna eller Flemingsberg.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer är planerade att genomföras via skype vecka 36-37

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Danny Huerta,
0101236877

SEKO: Per-Arne Utbult,
0101232824

ST: Carina Dean,
0101235735

SACO: Christina Pintér,
0101230777

Läs mer