Logga in
Logga in

Säkerhetshandläggare inom ERTMS Införande

Har du erfarenhet av en samordnande roll där du arbetat med samhällsfrågor som rör säkerhet och beredskap? Då har vi en spännande tjänst som Säkerhetshandläggare i en framtidsbransch. Välkommen med din ansökan!

Sök tjänsten

Om jobbet

Avdelningen ERTMS Införande har uppdraget att uppgradera och digitalisera befintliga signalanläggningar i Sverige samt att införa det europeiska tågsskyddssystemet ERTMS.

Sektion Säkerhet är i en expansiv fas i uppbyggnaden av den nya organisationen som blev gällande den 1 augusti 2023, då vi slog vi ihop flera funktioner och samlar avdelningens säkerhetsfrågor under ett och samma tak. Nu söker vi dig som i rollen som säkerhetshandläggare vill vara med och bidra till att utveckla sektionen i den nya formen och bidra till att sätta säkerhet i fokus i implementationen av framtidens järnväg. Sektionen består av ett 20-tal medarbetare, både anställda, inlånade och externa konsulter.

Sektion Säkerhet stöttar och vägleder avdelningen inom säkerhetsfrågor som rör bland annat samhällssäkerhet, byggarbetsmiljö, el- och trafiksäkerhet men även de processer som gäller för säkerhetsstyrning. Uppdraget består huvudsakligen av att resursförsörja program och projekt med rätt kompetens samt att utveckla metodik inom utpekade ansvarsområden för att möjliggöra att våra projekt når uppsatta tid, kostnads och innehållsmål. I tjänsten som säkerhetshandläggare kommer du att handlägga säkerhetsfrågor inom olika områden i projekten.

Vad kan vi erbjuda dig?

Trafikverket är en modern arbetsgivare där möten ofta sker i digital miljö. Att kunna bygga förtroendefulla relationer och hantera olika intressen är ett måste i en verksamhet som vår.

Jag som blir din chef heter Maria Höglund. Jag är en positiv, engagerad ledare! Jag arbetar nära min personal och tror på ett kommunikativt och coachande ledarskap. Ett positivt sinne öppnar upp för gott samarbete och kreativa lösningar.  

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i den här rollen samarbetar du på ett lyhört och flexibelt sätt och trivs med att ha många kontaktytor både internt och externt. Du är initiativtagande och van att självständigt planera och driva dina projekt framåt. Du använder dig av din pedagogiska kommunikation för att skapa engagemang och förmedlar budskap på ett tydligt sätt. Vi ser också att du har ett strukturerat arbetssätt och en god problemlösningsförmåga.

Vi söker dig som

  • har eftergymnasial utbildning inom samhällssäkerhet alternativt annan utbildningsbakgrund i kombination med relevant erfarenhet som kan bedömas likvärdig
  • har minst några års aktuell och relevant erfarenhet i en samordnande roll där du arbetat med samhällsfrågor som rör säkerhet och beredskap
  • har goda kunskaper i Office-paketet
  • har körkort för personbil
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har goda kunskaper i engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av arbete på statlig myndighet
  • har erfarenhet av arbete som säkerhetshandläggare, säkerhetssamordnare eller liknande roll inom infrastruktur

Övrig information

Vid frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryterande chef Maria Höglund, mail maria.a.hoglund@trafikverket.se.

Har du frågor om tjänsten under perioden 5/2 - 26/2 då rekryterande chef är på semester kontakta Anna Söderström, mail anna.soderstrom@trafikverket.se

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Inledande intervjuer sker via skype och är planerade att genomföras v. 12.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid. #LI-Hybrid

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Placeringsort är Solna, Malmö, Göteborg, Örebro eller Luleå.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Maria Höglund,
0101241930

: Per-Arne Utbult,
0101232824

: Roxan Saleh,
0101236222

: Carina Dean,
0101235735