Logga in
Logga in

Säkerhetsspecialist inom samhällssäkerhet

Nu finns en spännande möjlighet att arbeta som säkerhetsspecialist på Stora Projekt där Trafikverkets största infrastrukturprojekt bedrivs.

Sök tjänsten

Trafikverket har stor påverkan på hela samhället och säkerhetsfrågorna är helt avgörande för att vi ska kunna underlätta vardagen för människor och företagare i hela Sverige. Hos oss är mångfald den gemensamma nämnaren och våra kollegor är pålitliga, engagerade och modiga. Är du vår nya kollega?

Om jobbet

I rollen som säkerhetsspecialist är du en ambassadör för en god och stark säkerhetskultur genom att konkretisera, implementera och följa upp arbetssätt inom informationssäkerhet, och säkerhetsskydd och krisberedskap. Mycket av ditt arbete handlar om kommunikation och samverkan.

Ord från en kollega: "Den ena dagen är aldrig den andra lik så inspireras du av att ständigt ta dig an utmaningar och lära dig nya saker då har du kommit rätt. Vi är ett litet gäng hårt arbetande specialister som drivs av att utveckla myndighetens säkerhetskultur. Trots att vi sitter utspridda över Sverige jobbar vi nära och stöttar varandra".

Verksamhetsområde Stora Projekt hanterar de största och mest komplexa investeringsprojekten inom Trafikverket. Några av våra största projekt just nu är införandet av tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt investeringsprojekten E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken. Som säkerhetsspecialist har du en nyckelroll för att främja en god säkerhets- och informationssäkerhetskultur samt krisberedskap i organisationen.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

 • Vara stöd till projekten och delta i arbetet kring i säkerhetsfrågor inklusive tolkningar av lagkrav och regler inom informationssäkerhet, säkerhetsskydd och krisberedskap
 • Leda och/eller delta i analyser samt bidra med kvalificerade bedömningar inom ditt ansvarsområde
 • Bistå chefer, projektledare och övriga medarbetare med utbildning, rådgivning, beslutsunderlag och remisshantering inom ditt ansvarsområde
 • Delta i arbetet med krisberedskap

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi erbjuder dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg. Hos oss är det högt prioriterat att du kontinuerligt utvecklas i din yrkesroll och vi är noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Hos oss på verksamhetsområde Stora projekt får du möjligheten att arbeta med kvalificerade säkerhetsfrågor inom ett brett spektrum. Du är med och formar det fortsatta säkerhetsarbetet tillsammans med dina kollegor på sektionen.

Ord från din blivande chef: "Hej! Jag heter Peter Assor och kommer vara din chef. Min övertygelse är att du och gruppen är viktigast. Om ni är prioriterade och mår bra så kommer vi arbeta bra och skapa resultat. För att det ska funka jobbar jag för att vi ska känna trygghet och förtroende och vara så tydlig jag kan med att beskriva våra mål och uppdrag. Jag uppskattar en öppen dialog och en sund ärlighet. Vad jag behöver från dig är att du tar initiativ, föreslår lösningar och tar itu med att lösa uppgifterna och hjälper oss alla att bli bättre."

Kvalifikationer

Vem är du?

Du kommer att agera i en komplex miljö med ständigt föränderliga förutsättningar som innebär att du behöver ha ett stort engagemang för området, ta egna initiativ, våga göra avvägningar och se helheten. Tack vare din analytiska förmåga och strukturerade arbetssätt driver du jobbet framåt, anpassar din kommunikation till olika målgrupper, samverkar både internt och externt. Allt detta i enlighet med myndighetens gemensamma mål.

Vi söker dig som har

 • högskole- eller universitetsutbildning om minst 180 hp med relevant inriktning eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • aktuell erfarenhet inom ett eller flera av följande områden: Informationssäkerhet, säkerhetsskydd samt kris & beredskap
 • dokumenterad kunskap om lagar, regler och föreskrifter inom ovanstående säkerhetsområden
 • god kunskap i svenska och engelska, både i tal och skrift

Det är meriterande om du har

 • erfarenhet av analysarbete, exempelvis lett work-shops
 • erfarenhet av arbete med säkerhetskultur
 • erfarenhet av att utbilda inom säkerhetsområdet

Övrig information

Möjliga placeringsorter för tjänsten är: Göteborg, Solna, Malmö, Borlänge, Linköping, Västerås eller Luleå.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer är planerade att ske enligt preliminär tidplan vecka 20.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Peter Assor,
0101236016

SEKO: Per-Arne Utbult,
0101232824

ST: Carina Dean,
0101235735

SACO: Christina Pintér,
0101230777