Logga in
Logga in

Säkerhetsspecialist till Västlänken

På Trafikverket tummar vi aldrig på säkerheten, därför söker vi nu en specialist inom byggarbetsmiljö som vill arbeta med dessa frågor i våra stora projekt.

Sök tjänsten

Om jobbet

Du kommer att vara placerad i vårt verksamhetsområde Stora projekt där vi leder Trafikverkets allra största investeringsprojekt. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg.

Västlänken är ett järnvägsprojekt för pendel- och regiontåg i tunnel under centrala Göteborg. Tre nya stationer under mark vid Korsvägen, Haga och Göteborgs central kommer att underlätta resandet i Göteborg och Västsverige. Dessutom ingår Olskroken som ett projekt i Västlänken och har som uppdrag att bygga planskilda järnvägsspår vilka kommer höja kapaciteten och öka framkomlighet och driftsäkerhet för all tågtrafik till och från de anslutande tågbanorna. Olskroken kommer även att ansluta till Västlänkens tunnel.

I rollen som säkerhetsspecialist byggarbetsmiljö säkerställer du att programmet uppfyller lagkrav och följer Trafikverkets arbetssätt inom aktuella områden. Du verkar som en ambassadör för en god och stark säkerhetskultur genom att konkretisera, implementera och följa upp arbetssätt. Tjänsten är en stödjande funktion till våra projekt och kommer främst att arbeta i programmets produktionsskede.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Stödja, vägleda och kompetenshöja projekten med frågor rörande byggarbetsmiljö.
 • Stödja projektledaren som byggherre i projektets byggarbetsmiljöfrågor.
 • Följa upp att projekt och dess leverantörer tillämpar och uppfyller specificerade krav för byggarbetsmiljö.
 • Medverka och upprätta underlag inför upphandling av konsult- och entreprenadkontrakt.
 • Delta i entreprenörens skyddsronder vid behov.

Som stöd i din roll har du Trafikverkets ledning som driver att säkerheten kommer i främsta rummet. Du har även hjälp av medarbetare och nätverk inom Trafikverket och Stora projekt.

Rekryteringen av din chef (sektionschef byggarbetsmiljö) pågår just nu och jag som sitter på den rollen tills den är tillsatt heter Patrik Dahlberg, och är Stora projekts säkerhetschef. För mig är det viktigt med mina medarbetares förmåga och vilja att ta ansvar för utveckling av vårt arbete och sättet vi arbetar på. Tillit, förtroende, utveckling och struktur är ledord som stämmer in på mig. Min roll är att vara förutsättningsskapande och vägledande för mina chefer och medarbetare, som driver och utvecklar de olika säkerhetsområdena enheten förestår.

Kvalifikationer

Som person är du drivande och initiativtagande med en god analytisk förmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du trivs med att arbeta med många frågor parallellt, både självständigt och tillsammans med andra. Vidare är du noggrann och strukturerad, vilket betyder god förmåga att planera och att - kommunicera på ett tydligt sätt genom att anpassning till mottagaren.

Vi söker dig som har

 • flerårig erfarenhet av att arbeta inom järnvägsprojekt
 • flerårig erfarenhet av att ha arbetat som byggarbetsmiljösamordnare (BAS-U/BAS-P) planering, projektering och utförande
 • relevant universitets- eller högskoleutbildning 180 hp (120 p), alternativt annan utbildning som tillsammans med erfarenhet vi bedömer likvärdig
 • genomgått utbildning som byggarbetsmiljösamordnare
 • goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har

 • aktuell erfarenhet av att ha arbetat med uppföljning av leverantörer och deras arbetsmiljöarbete med utgångspunkt från tecknade avtal
 • aktuell erfarenhet av att genomföra skyddsronder eller annan typ av uppföljning av byggarbetsmiljöarbete.

Övrig information

Placeringsort: Göteborg

I denna rekrytering kan webbaserade tester komma att användas som en del i urvalet. Vi planerar att hålla intervjuer via Skype v 24-26.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-BS1

#LI-Hybrid

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Patrik Dahlberg,
0101234086

ST: Airi Larsson,
0101236243

SEKO: Per-Arne Utbult,
0101232824

SACO: Roxan Saleh,
0101236222

Läs mer