Logga in
Logga in

Sektionschef Byggarbetsmiljö

I den här tjänsten som sektionschef byggarbetsmiljö får du möjlighet att leda medarbetare som arbetar med säkerhet i några av landets största infrastrukturprojekt.

Sök tjänsten

På Stora projekt i Trafikverket underlättar vi vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Vill du arbeta hos en av landets störta byggherrar och bidra till att arbetsmiljön i både bygg- och bruksskedet blir bra? Då är du den vi söker!

Om jobbet

Som sektionschef inom byggarbetsmiljö kommer du tillsammans med säkerhetschefen säkerställa att verksamheten kan möta och klara krav som ställs på byggarbetsmiljö och byggherrens arbetsmiljöansvar. Sektionen fokuserar på ett stödjande, vägledande och rådgivande arbete där vi arbetar för ett systematiskt säkerhetsarbete. Arbetet innebär identifiering, genomförande och implementering samt uppföljning av risker inom byggarbetsmiljö. Fokus i arbetet är att nå målet noll allvarliga arbetsmiljöolyckor. Du har ett helhetsperspektiv för frågorna och arbetar i nära samarbete med dina medarbetare och de 30-tal projekten som ingår i verksamhetsområdet Stora projekt. 

Som sektionschef kommer du att ha personalansvar för ca 12-14 medarbetare med specialistkompetens inom byggarbetsmiljö placerade på olika orter i landet från Malmö i söder till Luleå i norr. Specialisterna verkar i en matrisorganisation och bistår projekten med sin kompetens. Du kommer att tillhöra säkerhetsenheten under avledning Verksamhetsstyrning. Säkerhetsenheten är i sin tur indelad i tre sektioner: el- och trafiksäkerhet, samhällssäkerhet samt byggarbetsmiljö, där du är sektionschef för den sistnämnda. Alla sektionschefer ingår i säkerhetsenhetens ledningsgrupp. Resor ingår i tjänsten.

Jag som blir din chef heter Patrik Dahlberg och är säkerhetschef för Stora Projekt. För mig är det viktigt med mina medarbetares förmåga och vilja att ta ansvar för utveckling av vårt arbete och sättet vi arbetar på. Tillit, förtroende, utveckling och struktur är ledord som stämmer in på mig. Min roll är att vara förutsättningsskapande och vägledande för mina chefer och medarbetare, som driver och utvecklar de olika säkerhetsområdena enheten förestår.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas. Vidare är du strukturerad med god förmåga att planera, analysera och följa upp.

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleutbildning eller motsvarande inom ett för tjänsten relevant område t.ex. arbetsmiljö eller byggarbetsmiljö
  • har erfarenhet av att ha arbetat i anläggningsbranschen
  • har erfarenhet av att ha arbetat med byggarbetsmiljöfrågor
  • har flerårig erfarenhet som chef med personalansvar

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av att leda på distans
  • har arbetat med förändringsledning
  • har kunskap om lagar och regelverk som rör arbetsmiljö och byggarbetsmiljö
  • har erfarenhet av att ha arbetat i en matrisorganisation

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

#LI-PS1

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Patrik Dahlberg,
0101234086

ST Airi Larsson,
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult,
0101232824

SACO Roxan Saleh,
0101236222