Logga in
Logga in

Sektionschef för Systemimplementering och Ibruktagning inom ERTMS Införande

Sök tjänsten

För dig som vill anta en utmaning som chef för en verksamhet som är helt central inte bara för signalsystemet men i stort sett alla digitala delar av väg och järnväg i Sverige erbjuder vi inom avdelning ERTMS Införande en spännande chefsroll!

Om jobbet

Avdelningen ERTMS Införande har uppdraget att uppgradera och digitalisera befintliga signalanläggningar i Sverige samt att införa det europeiska tågsskyddssystemet ERTMS.

Sektionen bereder förfrågningsunderlag för system- och Ibruktagningsleverantörer och utvärdering av offerter. Systemleverans följer upp kontrakten med leverantörerna löpande gällande tid, kostnad och innehåll (TKI). Uppdraget inom Systemimplementering och Ibruktagning är ett mycket viktigt område. Sektionen omfattar djup kunskap inom signal, teknikhus och Ibruktagning inom järnväg där vi behöver kunna agera både med våra leverantörer och även med Trafikverkets systemavdelning.

Som chef för sektion systemleverans leder du ca 16 medarbetare. I sektionen ingår anställda och konsulter. Du är också delaktig i enhetens ledningsgrupp och bidrar således med strategiskt arbete. Sektionens uppdrag består huvudsakligen att resursförsörja program och projekt med rätt kompetens samt att utveckla metodik inom utpekade ansvarsområden för att möjliggöra att våra projekt når uppsatta tid, kostnads och innehållsmål.

För dig som vill anta ett utmanande ledaruppdrag är det en sällsynt möjlighet som definitivt kommer sätta spår i den svenska infrastrukturhistorien!

Vad kan vi erbjuda dig?

Trafikverket är en modern arbetsgivare där möten ofta sker i digital miljö. Att kunna bygga förtroendefulla relationer och hantera olika intressen är ett måste i en verksamhet som vår. Du leder sektionen genom starkt personalengagemang, öppenhet, samarbete och samverkan med medarbetarna, chefskollegor och andra samarbetsytor både internt och externt samt med en nyfikenhet och drivkraft kring förbättringsarbete och klimatfrågor. Du arbetar proaktivt och bidrar till att utveckla sektionen verksamhet och kompetensförsörjning. Du blir en viktig kugge i det som är kärnan i vårt uppdrag. Jag som blir din chef heter Jim Engberg. Jag tror på att ge stort förtroende till alla medarbetare att driva mot gemensamma mål med tydliga värderingar som grund. För mig är det viktigt att vi tillsammans har kul, utmanar, stöttar och hjälper varandra att lyckas med vårt uppdrag.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din lösningsorienterade och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas. Som person är du strukturerad och analytisk med förmåga att se helhet och samband i komplexa frågeställningar. Du är mål- och resultatorienterad och trivs att jobba både med operativa och strategiska frågor. Du har förmågan att kommunicera på ett tydligt och pedagogiskt sätt, både med kollegor och med externa intressenter.

För att lyckas med dessa uppgifter har du:

  • högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) med inriktning teknik alternativt annan högskoleutbildning i kombination med erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig
  • flera års aktuell och relevant ledarerfarenhet, där du lett och utvecklat medarbetare och verksamhet
  • flera års aktuell och relevant erfarenhet av tekniska infrastrukturprojekt med ansvar för kontraktshantering, eller motsvarande som bedöms likvärdig
  • god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du har:

  • chefserfarenhet med verksamhet, budget och personalansvar
  • erfarenhet av att leda på distans med personal på flera orter
  • verifierad kunskap inom AB, ABT och ABK
  • erfarenhet från styrning och ledning av uppgradering av signalställverk
  • aktuell erfarenhet av att leda förändringsarbete

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer är planerade att genomföras via skype den 5 och 6 oktober. Placeringsort för tjänsten är Göteborg, Luleå, Malmö, Solna eller Örebro.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-ÅG1

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Jim Engberg,
0101230282

ST: Airi Larsson,
0101236243

SEKO: Per-Arne Utbult,
0101232824

SACO: Roxan Saleh,
0101236222