Logga in
Logga in

Sektionschef till Ostlänken

Som sektionschef leder och coachar du en grupp medarbetare som är specialister inom sitt område. Medarbetarna är spridda geografiskt och arbetar majoriteten av sin tid dedikerad till projekten.

Sök tjänsten

I din roll som chef ingår det att styra och coacha medarbetare som arbetar inom områdena ekonomi, tid, kalkyl och risk. Sektionen är en del av Staben och ditt jobb är även att bidra till utveckling och förbättring i enheten och programmet.

Om jobbet

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Kvalifikationer

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas. Därutöver har du även en god analytisk problemlösningsförmåga.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180p (120p) inom ekonomi, alternativt annan utbildning och arbetslivserfarenhet som Trafikverket bedömer likvärdig
  • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet från en ledande position inom offentlig sektor där du arbetat som programsamordnare eller chef, alternativt annan erfarenhet som Trafikverket bedömer likvärdig
  • har minst några års aktuell och relevant erfarenhet av att leda och operativt arbeta inom ett eller flera av områdena ekonomi, tid, kalkyl och risk
  • har aktuell och relevant erfarenhet av att arbeta i ett stort och komplext projekt/verksamhet
  • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av att leda verksamhet i förändring
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet från en ledande position inom statlig verksamhet
  • har aktuell och relevant chefserfarenhet med personalansvar, där du lett och utvecklat både medarbetare och verksamhet
  • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av att leda medarbetare och verksamhet på distans
  • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av att utveckla arbetssätt

Övrig information

I den här rekryteringen behöver du bifoga ditt CV men vi behöver inget personligt brev.

Rekryterande chef Anna Lorentzon kommer att vara på semester, men finns tillgänglig för ev. frågor den 5/8 - 6/8.

Webbaserade tester kan komma att användas som en del i urvalet. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss! För att undvika att information gällande din ansökan klassas som SPAM kan du med fördel lägga till vår e-postadress: noreply@heroma.se i dina e-postkontakter.

Valbar placeringsort för tjänsten är Linköping, Norrköping, Solna, Södertälje eller Nyköping.

De första intervjuerna kommer preliminärt att hållas via Skype under vecka 34 - 35.

#LI-Hybrid #LI-EA2

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Anna Lorentzon,
0101232102

SEKO: Per-Arne Utbult,
0101232824

ST: Carina Dean,
0101235735

SACO: Christina Pintér,
0101230777