Logga in
Logga in

Sektionschef Tvärförbindelse Södertörn E4/E20, Duvberget

Vill du arbeta som sektionschef i ett spännande infrastrukturprojekt med stor påverkan för Stockholmsregionen? Vi söker en målmedveten och kommunikativ chef till Tvärförbindelse Södertörn Sektion E4/E20 Duvberget

Sök tjänsten

Om jobbet

Tvärförbindelse Södertörn - Väg 259 och E4/E20 Vårbybroarna är en två mil lång, säker och hållbar förbindelse mellan Kungens kurva och Jordbro. En fjärdedel av sträckan kommer att gå i tunnlar. Vägen är en viktig pusselbit i den yttre tvärleden runt Stockholm, och skapar möjligheter för utveckling i en starkt växande region.

I rollen som sektionschef är du en viktig del, där du bidrar till att bygga upp och utveckla hela såväl den egna sektionen som programmet i stort. Du sitter i Programmets ledningsgrupp där din roll är att ha en helhetssyn för Tvärförbindelse Södertörn i ett större sammanhang. Vi är också en del av avdelningen Yttre Tvärleden, där Förbifart Stockholm också ingår. Vi arbetar strukturerat med erfarenhetsåterföring inom avdelningen. Programmet är på väg mot produktion

Som sektionschef är du en av tre sektionschefer och har det övergripande ansvaret för ett geografiskt område inom Tvärförbindelse. Du kommer ha direkt personalansvar för ca 10 medarbetare, bla projektledare, projekteringsledare och projektingenjörer samt arbetsledaransvar för sektionens resurskonsulter. I tjänsten ingår även att vara ombud i de entreprenader som du ansvarar för och du kommer att ansvara för att projekten genomförs på ett effektivt, strukturerat och affärsmässigt sätt. En viktig del i arbetet är att säkerställa former för effektiv samverkan med såväl entreprenörer som interna och externa intressenter.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som chef i Trafikverket motiveras du av att leda, åstadkomma resultat tillsammans med andra och bidra till att andra kan växa och utvecklas. Genom att inspirera och involvera skapar du engagemang och delaktighet, vilket är viktiga förutsättningar inte bara för att vi skall nå våra mål utan också för utvecklingen av verksamheten, dina medarbetare och dig själv. Skicklighet i att bygga förtroendefulla relationer och hantera olika intressen är viktigt i en verksamhet som vår. Det innebär bland annat att det är av stor vikt att du är närvarande i ditt ledarskap och öppen för andras tankar och idéer.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning teknik, ekonomi eller samhällsbyggnad alternativt annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har aktuell chefserfarenhet
  • har mångårig aktuell erfarenhet av ledande befattning inom komplexa infrastrukturprojekt inom olika skeden
  • har erfarenhet av samordning med externa intressenter, exempelvis kommuner eller likvärdigt
  • har erfarenhet av att leda förändringsarbete
  • kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift

Övrig information

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer är planerade att genomföras via skype under vecka 42.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Alexandra Söderblom,
0101239117

ST: Airi Larsson,
0101236243

SEKO: Per-Arne Utbult,
0101232824

SACO: Roxan Saleh,
0101236222