Logga in
Logga in

Specialist digital projekthantering (datasamordnare)

Som specialist inom digital projekthantering på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Vill du arbeta som specialist inom digital projekthantering i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige.

I rollen kommer du, tillsammans med andra kollegor, att arbeta som stöd i våra stora investeringsprojekt. Digital projekthantering följer hela byggprocessen från planering till avslut. Du säkerställer att information från konsulter och entreprenörer levereras så att de passar Trafikverkets olika kravställningar och förvaltningssystem.

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att samordna den digitala informationshanteringen i ett av våra stora projekt. I rollen kommer du bland annat att:

 • Säkerställa att arbetsmetodik och arbetssätt utvecklas, förankras och används
 • Se till att informationshanteringen sker strukturerat och säkert
 • Möjliggöra att informationen är tillgänglig i projektets alla skeden
 • Informera och utbilda i arbetssätt och regelverk inom digital projekthantering
 • Medverka vid kravställning och uppföljning av leveranser
 • Arbeta med mottagnings- och granskningskontroller

"Varför jag tycker att det är extra kul att jobba på beställarsidan är för att det är vi som är del i utvecklingen inom Digital projekthantering i branschen. Att dessutom få vara med att forma ett hållbart samhälle som sätter avtryck i framtiden är något jag tycker är väldigt häftigt" /Specialist inom program Mälarbanan

Kvalifikationer

Vi söker dig som

 • har universitets- eller högskoleutbildning alternativt annan utbildning och erfarenhet i närtid som vi sammantaget bedömer likvärdigt
 • har flerårig aktuell erfarenhet av digital projekthantering, datasamordning eller informationshantering
 • har erfarenhet av att arbeta i dokumenthanteringssystem som tex SharePoint, ProjectWise, eller Chaos
 • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av anläggningsbranschen, järnväg eller väg 
 • har erfarenhet av att arbeta med regelverk för informationshantering
 • har erfarenhet från arbete med teknisk dokumentation
 • har kunskaper i CAD/GIS/BIM

För den här tjänsten söker vi dig som är självgående och initiativtagande som person. Du är trygg och har god kommunikationsförmåga och kan förmedla budskap på ett enkelt sätt. Rollen innebär många kontaktytor, både internt och externt, så det är viktigt att du är lyhörd och har en god samarbetsförmåga. För en välfungerande informationshantering krävs också ett strukturerat och noggrant arbetssätt.


Övrig information

Möjliga placeringsorter är Göteborg, Malmö, Solna eller Örebro. 

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Emma Ritzén,
0101233649

SEKO Anna Carlsson,
0101236055

ST Airi Larsson,
0101236243

SACO Roxan Saleh,
0101236222