Logga in
Logga in

Stabsansvarig sektion Interim E4 Förbifart Stockholm

Gillar du att jobba med verksamhetsstyrning i komplexa stora projekt? Vi kan erbjuda dig en spännande roll inom infrastrukturutvecklingen i Stockholmsregionen.

Sök tjänsten

Om jobbet

Den nya sträckningen av E4:an binder ihop norra och södra Stockholm och gör att människor och varor kan ta nya, smidigare resvägar. För dig som trafikant innebär den nya vägen en enklare och snabbare resa, oavsett om du väljer att åka bil eller kollektivt. 2030 är det planerat att öppna för trafik.

Sektion Interim inom E4 Förbifart Stockholm arbetar med två delar:

 • Förvaltning, vi förvaltar anläggning och hanterar exempelvis drift, garantier och inspektioner i besiktigade (godkänd slutbesiktning) och övertagna anläggningsentreprenader.
 • Bygg, där vi bygger om eventuella fel i anläggningen samt färdigställer delar av anläggning som bedöms mer effektiva att genomföra inom ramen för Interim, exempelvis montage av dörrar i tunnlar och beläggning i tunnlarna.

Som Stabsansvarig för sektion Interim är du med i sektionens ledning och ansvarar för staben som huvudsakligen arbetar för gemensamma arbetssätt samt uppföljning och rapportering av programmets verksamhet. Rapportering sker till sektionschefen.

I ansvarsområdena ingår administration, ekonomi, risk, tidsplanering, arbetsmiljö, kvalitet, säkerhet, kris. En viktig del i tjänsten är att arbeta med att utveckla effektiva arbetssätt och att på så sätt bidra till att sektionen och programmet når sina övergripande mål.

Till din hjälp har du flera funktioner inom tex ekonomi, risk osv och staben består idag av ca 10 personer som är rapporterande till dig som stabsansvarig. Vi arbetar i en matrisorganisation, vilket innebär att du har såväl medarbetare i din egen organisation men även medarbetare från andra delar i Trafikverket.

Du kommer bland annat att arbeta med att

 • leda utvecklingen av ändamålsenligt stöd och styrning till sektion- och projekt
 • implementera och följa upp den övergripande Sektionsplanen för sektion interim
 • agera ordförande i sektionens ledningsgrupp som bereda sektionsspecifika frågor till ledningsgruppen

Du har en viktig roll i sektionens ledningsgrupp genom att du bidrar med ett helhetsperspektiv och förväntas lyfta centrala frågor och därmed minimera sektionens risker och bidra till effektivt genomförande.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som ledare i Trafikverket skapar du tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas. Då du kommer att driva och ansvara för ständiga förbättringar i en komplex verksamhet är det viktigt att du skapar engagemang, är uthållig och strukturerad.

Vi söker dig som

 • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) inom ekonomi, teknik, eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har flerårig och aktuell erfarenhet i en ledande roll
 • har erfarenhet från bygg- och anläggningsprojekt
 • har erfarenhet av kvalificerat arbete i styr- och/eller ledningsgrupp
 • har drivit förändringsarbete i stora organisationer

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet från statlig, regional eller kommunal byggverksamhet

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Ove Strömberg,
0101243181

SEKO: Per-Arne Utbult,
0101232824

ST: Carina Dean,
0101235735

SACO: Christina Pintér,
0101230777