Logga in
Logga in

Stora projekt söker riskspecialister

Drivs du av att leda arbetet med att hantera och behandla risker och vill bidra till styrningen i Stora projekts verksamhet? Då ska du söka tjänsten som riskspecialist i Stora Projekt!

Sök tjänsten

Om jobbet

Rollen som riskspecialist innebär i mångt och mycket att man behöver kunna växla perspektiv mellan det övergripande och det som är mer detaljerat för att få ihop helheten. Jag jobbar med kompetenta och engagerade kollegor vilket gör att ett naturligt bollplank alltid finns nära till hands. I arbetsuppgifterna ingår allt ifrån att utbilda i processer och systemstöd till att medverka i nätverk och utvecklingsuppdrag. Som medarbetare i Stora projekt rår man i hög grad över vilka frågeställningar man jobbar med och hur en arbetsvecka ser ut, berättar en kollega i enheten.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Styra, stötta och samordna riskhanteringen inom program och dess projekt.
 • Stödja ledning på avdelnings-, program- och projektnivå i att säkerställa en proaktiv och systematisk riskhantering.
 • Planera och leda riskworkshops.
 • Delta vid startmöten samt i arbetet med upphandlingar och följa upp ställda krav gentemot kontrakterade leverantörer.
 • Utbilda och vägleda i Trafikverkets ledningssystem och processer inom riskhantering.

Som riskspecialist jobbar du nära projekt- och programledning inom Stora projekt och är en del av en funktion som leder och stöttar i riskarbetet. Organisatoriskt tillhör du avdelning Verksamhetsstyrning, enhet Risk, vilket innebär att du både kommer arbeta i program samt med utveckling på avdelnings- och enhetsnivå. Du arbetar även med att, tillsammans med kollegor i enheten, integrera och implementera styrande dokument inom riskhantering.

Det finns även möjlighet att delta i Trafikverksgemensamma arbeten så som arbetsgrupper, risknätverk med andra verksamhetsområden och förvaltning. Du har därmed förutsättningar att driva utveckling inom kunskapsområdet.

Resor i Sverige ingår i tjänsten och en stor del av arbetet sker via Skype då våra medarbetare sitter placerade på flera orter.

Kvalifikationer

För att trivas i den här rollen ska du ha en kommunikativ förmåga, med förståelsen för hur du ska anpassa ditt budskap efter målgruppen och förmågan att förmedla det till mottagaren på ett tydligt och pedagogiskt sätt. Det är viktigt att du har god problemlösningsförmåga och kan inhämta och analysera mycket information och sätta ihop det till en helhet.

Vi söker dig som motiveras av ett aktivt medarbetarskap där du på ett målmedvetet sätt tar ansvar för dina arbetsuppgifter samtidigt som du är uppmärksam på hur du är en del av och bidrar till helheten genom att samverka med andra.

För att lyckas i detta uppdrag har du

 • universitets- eller högskoleutbildning inom risk, kvalitet, säkerhet, miljö eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har

 • lång erfarenhet av riskhantering och/eller projektledning gärna från stora och komplexa organisationer
 • vana att arbeta i eller driva arbete med ledningssystem
 • erfarenhet av att delta och/eller leda riskhanteringsarbete
 • erfarenhet av väg- och/eller järnvägsprojekt.

Övrig information

Möjliga placeringsorter: Gävle, Göteborg, Malmö, Luleå, Sundsvall, Linköping, Norrköping eller Stockholm.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-Hybrid

#LI-BS1

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Danny Huerta,
0101236877

Seko: Per-Arne Utbult,
0101232824

ST: Carina Dean,
0101235735

Saco: Christina Pintér,
0101230777