Logga in
Logga in

Teknikspecialist för att utveckla framtidens järnvägsprodukter

Som teknikspecialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Fokus på denna roll kommer att vara ERTMS. ERTMS står för European Rail Traffic Management System och syftar till en digitalisering av järnvägen i hela Europa. Det är ett EU-gemensamt signalsystem och är en förutsättning för framtida automation och höghastighetsjärnvägar. Systemet förenklar trafikledning och underhåll samt trafik mellan länder. För att på ett effektivt sätt kunna rulla ut detta nya signalsystemet behöver den yttre anläggningen så långt som möjligt standardiseras och optimeras. Detta gör vi genom att identifiera produkt- och metodförbättringar inom ytteranläggningen. Med ytteranläggning menas all spårnära teknik så som teknikbyggnader, sensorer, elkraft, kanalisation, etc, men även metoder och strategier för installation. Vi har ett behov av att utveckla och styra utformningen av ytteranläggningen så att den medger ett kontinuerligt förbättringsarbete och ett kostnadseffektivt ERTMS-införande. Som Teknikspecialist kommer du att ansvara för den tekniska kompetensförsörjningen inom verksamheten. ERTMS omfattning och komplexitet medför en möjlighet för innovation och utveckling, som utformas utifrån dina erfarenheter och kompetenser samt utifrån verksamhetens behov. Några exempel på arbetsuppgifter är att:

 • identifiera nya produkter och metoder
 • ansvara för produktutveckling av nya järnvägsprodukter med både krav och utvecklingsplaner
 • vara initiativtagande i att förbättra sektionens metoder och rutiner
 • ansvara för kvalitetsgranskningar av tekniska dokument
 • delta i verifiering och valideringsarbete för nya produkter och metoder
 • delta i samarbetet med våra leverantörer som utvecklar signalsystemet

Du kommer att tillhöra funktion Ytteranläggning som tillhör avdelning ERTMS förberedande inom enhet Produktledning. Avdelningen har som målsättning att öka processmognaden och ta fram kostnadseffektiva produkter och samtidigt förbättra och utveckla arbetssätten.

Kvalifikationer

Vem är du?

I den här rollen är samarbete och kommunikativ förmåga mycket viktig för att skapa bra dialoger och möjliggöra kunskapsöverföring inom gruppen. Du trivs med och har lätt för att skapa goda långsiktiga samarbeten med både interna och externa parter. Vidare är du strukturerad och självgående, tar initiativ och driver dina projekt framåt.

Vi söker dig som

 • har Civil- eller högskoleingenjörsexamen om minst 180 hp (120 p) eller motsvarande kompetens förvärvad genom erfarenhet och utbildning som arbetsgivaren bedömer är likvärdig.
 • har mångårig (ca fem års) arbetslivserfarenhet inom signalsystem
 • har haft en utredande roll inom järnvägens olika delsystem
 • har erfarenhet av förfrågningsunderlag till BEST
 • har erfarenhet av tekniskt utredningsarbete
 • har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
 • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

 • har mycket bra kännedom av trafikverkets regelverk
 • har erfarenhet av projektmetodik
 • har kunskap om ERTMS

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Intervjuer är planerade att genomföras via skype under vecka 41, 10-11 oktober. Placeringsort för tjänsten är Solna, Borlänge eller Malmö.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-ÅG1

Sök tjänsten

Rekryterande chef: David Martin,
0101238872

ST: Airi Larsson,
0101236243

SEKO: Per-Arne Utbult,
0101232824

SACO: Roxan Saleh,
0101236222