Logga in
Logga in

Teknisk specialist inom byggnadsverk

Som  Teknisk specialist inom byggnadsverk  på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Nu söker vi vår nästa specialist med placering i Linköping, Norrköping eller Solna. Är du vår nya medarbetare?

Om jobbet

Tjänsten är placerad på avdelningen Teknik och miljö, och enheten Anläggning. Enheten stöttar alla våra program och projekt inom verksamhetsområdena Investering och Stora projekt samt inom programmet Nya stambanor. Som Teknisk specialist inom byggnadsverk stödjer du både större och mindre investeringsprojekt - där du har möjligheten att vara med och påverka med just din kompetens inom bro- och anläggningskonstruktion. Många av projekten befinner sig i flera olika skeden, allt ifrån tidig planläggning till framtagning av förfrågningsunderlag och till full produktion - där olika utmaningar väntar.

Som specialist stöttar du genom ett regelbundet samarbete med projektledningen i frågor kopplade till byggnadsverk. Du granskar handlingar mot tekniska regelverk, samt mot krav enligt aktuella kontrakt. Som specialist har du en kontinuerlig dialog med våra leverantörer, och medverkar på olika typer av möten för att t.ex. ge vägledning i projekteringen och diskuterar leveranser. Du medverkar även i upphandlingsarbeten och utvärderingar av konsulter, samt med att föra samtal med byggledare under produktion, för återkoppling av utförandet. Tjänsten ger dig också möjlighet att arbeta med strategisk utveckling av rutiner och regelverk samt att lägga grunden för - och delta i forskning och innovation. Du kommer ha möjlighet att bolla aktuella frågor med ett stort antal byggnadsverkare i olika delar av Trafikverkets verksamheter, samt ha möjligheten att delta i våra tekniknätverk. Tjänsten innebär ett dagligt samarbete med angränsande teknikområden såsom; geoteknik, bergteknik, hydrogeologi, miljö med flera.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person har du en pedagogisk och kommunikativ förmåga där du lätt kan kommunicera och förmedla ut kunskap och information på ett begripligt och förståeligt sätt. Då det i rollen innefattar mycket kontakter ser vi att du är både duktig på att skapa långsiktiga relationer såväl internt som externt, samt att du har god samarbetsförmåga där du arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Tjänsten kräver även en god analytisk förmåga samt en problemlösningsförmåga i form av att du har förståelsen och förmågan att se helheter utifrån aspekter såsom teknik, produktionsmetoder och miljö.

Vi söker dig som:

  • har civilingenjörsutbildning mot samhällsbyggnad/väg- och vattenbyggnad med inriktning mot brokonstruktioner, eller annan utbildning tillsammans med relevant erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • har flerårig aktuell yrkeserfarenhet av arbete med att upprätta konstruktionsberäkningar till brokonstruktioner i enlighet med Trafikverkets regelverk.
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du:

  • har arbetat som teknikansvarig eller uppdragsansvarig avseende byggnadsverk i tidiga skeden, som exempelvis i lokaliseringsutredningar och väg- eller järnvägsplaner.
  • eller har arbetat med att framställa arbetsritningar till stål- eller betongkonstruktioner.
  • eller har arbetat med att upprätta konstruktionshandlingar för tunnlar i enlighet med Trafikverkets regelverk.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i rekryteringsprocessen. Intervjuer är planerade att genomföras via Skype i vecka 24.

Då vi arbetar inom ett stort geografiskt område samt nationellt, kan resor i tjänsten bli aktuella.

Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta:

Erik Sundgren (rekryterande chef) på 010-123 78 64, eller

Jesper Janzon-Daniel (specialist byggnadsverk) på 010-123 68 47

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Erik Sundgren,
0101237864

ST Airi Larsson,
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult,
0101232824

SACO Roxan Saleh,
0101236222

Läs mer