Logga in
Logga in

Teknisk specialist inom järnväg och signalsystem till ERTMS

Avdelningen ERTMS Förberedande leder idag utvecklingen för en av Trafikverkets största investeringar - att införa ett nytt signalsystem på den svenska järnvägen.

Sök tjänsten

Vill du vara med på denna resa och har erfarenhet av signalsystem? Då kan tjänsten som Trafikverkets nya tekniska specialist vara något för dig!

Om jobbet

De tekniska specialisterna är kärnan i vårt utvecklingsprojekt för det nya signalsystemet ERTMS och innebär att du arbetar aktivt med att stödja projektet med dina specialistkunskaper inom den moderna digitala signaltekniken. Tanken med ERTMS är att det ska leda till en harmoniserad europeisk järnväg med högre säkerhet och kapacitet.

Det här är en roll med ett brett helhetsperspektiv där man får möjlighet att bidra till Sveriges framtid inom järnväg. I rollen kommer du tillsammans med andra tekniska specialister lägga grunden till hur ERTMS i Sverige ska fungera och ta fram den tekniska kravställningen för det nya signalsystemet. Arbetsuppgifterna inkluderar bland annat att bedriva tekniska utredningar och analyser såväl som att vara delaktig i framtagning av nya arbetsprocesser i enlighet med etablerade branschstandarder. Att kontinuerligt samarbeta med andra projektfunktioner och hantera gränsnitt mot intilliggande system är också centralt för att uppnå projektmålen och önskad systemkvalité.

Organisatoriskt tillhör tjänsten sektionen Specifikation och består av 16 medarbetare. Sektionen tillhör avdelning ERTMS Förberedande inom verksamhetsområdet Stora projekt.

Vad kan vi erbjuda dig?

Som anställd inom Trafikverket är dina utvecklingsmöjligheter stora. Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer och den samlade kompetensen hos våra specialister är unik i branschen. Som teknisk specialist har du tillgång till olika forum för erfarenhetsutbyten, nätverk, utbildningar samt talang- och utvecklingsprogram. Trafikverket erbjuder dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer och vi är noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen som teknisk specialist ser vi att du är lösningsorienterad och ser lösningar från ett helhetsperspektiv. Du är trygg i att ta självständiga initiativ och är flexibel i ditt arbetssätt. Arbetsuppgifterna innefattar regelbunden kontakt med interna och externa medarbetare, vilket ställer krav på god samarbetsförmåga. Som person är du ödmjuk och ser det som en självklarhet att stödja dina kollegor med din kompetens.

Vi söker dig som har

  • Civilingenjörsexamen eller högskoleingenjörsexamen med teknisk inriktning exempelvis järnvägs-, elektro-, maskin- eller datateknik eller motsvarande erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • Mångårig erfarenhet av specificering, testning eller utveckling av signalsystem för svensk järnväg
  • Mångårig erfarenhet av arbete med Trafikverkets kravspecifikation (SRS) för ERTMS, antingen hos leverantör eller beställare.
  • Teknisk detaljerad förståelse av signaleringsprinciper för den svenska järnvägen
  • Goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du har

  • Erfarenhet av arbete i en beställarmiljö
  • Erfarenhet av CSM-RA eller CENELEC EN50126, 50128 eller 50129

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Intervjuer är planerade att genomföras digitalt via Skype under vecka 8.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-PS1

Sök tjänsten

Rekryterande chef Mikael Krydzinski,
0101244053

ST Airi Larsson,
0101236243

SACO Roxan Saleh,
0101236222

SEKO Per-Arne Utbult,
0101232824