Logga in
Logga in

Teknisk specialist Signalteknik, ERTMS Specifikation

Avdelningen ERTMS Förberedande leder idag utvecklingen för en av Trafikverkets största investeringar - att införa ett nytt signalsystem på den svenska järnvägen.

Sök tjänsten

Vill du vara med på denna resa och har erfarenhet av signalsystem? Då kan tjänsten som Trafikverkets nya tekniska specialist vara något för dig!

Om jobbet

Som teknisk specialist är du kärnan i vårt utvecklingsprojekt för det nya signalsystemet ERTMS och innebär att du arbetar aktivt med att stödja projektet med dina specialistkunskaper inom den moderna digitala signaltekniken.

I rollen kommer du tillsammans med andra tekniska specialister lägga grunden till hur ERTMS i Sverige ska fungera och ta fram den tekniska kravställningen för det nya signalsystemet. Arbetsuppgifterna inkluderar bland annat att arbeta med att ta fram nya och underhålla befintliga krav på signalsystemet, att bedriva tekniska utredningar och analyser samt omvärldsbevakning för att säkerställa att utvecklad funktionalitet är i linje med europeiska standarder. Att kontinuerligt samarbeta med andra projektfunktioner och hantera gränssnitt mot intilliggande system är också centralt för att uppnå projektmålen och önskad systemkvalitet.

Du bli en del av sektionen Specifikation och kommer att ha ca 20 kompetenta kollegor som alla brinner för utveckling av svensk järnväg och den moderna signaltekniken.

Vad kan vi erbjuda dig?

Som anställd inom Trafikverket är dina utvecklingsmöjligheter stora. Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer och den samlade kompetensen hos våra specialister är unik i branschen. Som teknisk specialist har du tillgång till olika forum för erfarenhetsutbyten, nätverk, utbildningar samt talang- och utvecklingsprogram. Trafikverket erbjuder dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer och vi är noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att under flera år ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen som teknisk specialist ser vi att du är lösningsorienterad, där du tack vare din analytiska förmåga har lätt för att hitta och driva mot den mest effektiva vägen framåt. Rollen innebär många och återkommande kontakter både internt och externt varför det är viktigt att du är en person som trivs i sammanhang där du får samarbeta och använda dig av din goda kommunikationsförmåga. Du har viljan att ständigt utvecklas och ser det som en självklarhet att stödja dina kollegor och dela med dig av din kompetens.

Vi söker dig som

  • har högskoleingenjörsutbildning med teknisk inriktning exempelvis järnvägs-, elektro-, maskin- eller datateknik alternativt annan utbildningsbakgrund i kombination med relevant erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har teknisk detaljerad förståelse av signaleringsprinciper för den svenska järnvägen
  • har mångårig, gärna över 5 års aktuell erfarenhet av kravställning eller testning/utveckling/ibruktagning av signalsystem för svensk järnväg
  • har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har drivit tekniska utredningar för svensk järnväg
  • har arbetat med Trafikverkets kravspecifikationer för ERTMS

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid. #LI-Hybrid

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer är planerade att genomföras digitalt via Skype den 11/6 och 12/6.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss! För att undvika att information gällande din ansökan klassas som SPAM kan du med fördel lägga till vår e-postadress: noreply@heroma.se i dina e-postkontakter.

Placeringsort är Borlänge, Karlstad eller Solna.

#LI-ÅG1

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Leon Trang,
0101236143

SEKO: Per-Arne Utbult,
0101232824

ST: Carina Dean,
0101235735

SACO: Christina Pintér,
0101230777