Logga in
Logga in

Teknisk specialist som vill vara med och säkra framtidens järnväg

Specialisera dig på att säkra framtidens järnväg! Signalsystemet ERTMS (European Rail Traffic Management System) som nu införs i Sverige kommer att modernisera järnvägen avsevärt.

Sök tjänsten

Vi söker en säkerhetsspecialist som har erfarenhet av säkerhetsarbete inom tekniskt komplicerade system.

Om jobbet

Avdelningen ERTMS Förberedande leder idag utvecklingen av Trafikverkets största investeringar - att införa ett nytt signalsystem på den svenska järnvägen.

Vi söker nu dig som kan och vill jobba som teknisk specialist inom trafiksäkerhet. Din uppgift är att säkerställa att den tekniska kravställningen uppfyller trafiksäkerhetskraven för det nya signalsystemet ERTMS. Det dagliga arbetet består bland annat av att planera säkerhetsarbetet, ta fram och granska säkerhetsdokumentation, genomföra risk- och säkerhetsanalyser samt att se till att tillämpbara standarder som CENELEC EN 50126 efterlevs i projekten. Arbetet utförs tillsammans med andra säkerhetspecialister men även i samarbete med tekniska experter inom signalsystem. Tjänsten kommer ingå i sektion Specifikation, enhet System inom ERTMS Förberedande. Sektionens huvuduppgift är att paketera den tekniska kravställningen av signalsystemet i Funktionsprodukter med säkerhetsbevisning som i sin tur levereras till systemleverantören som utvecklar systemet baserat på dessa krav.

Vad kan vi erbjuda dig?

Som anställd inom Trafikverket är dina utvecklingsmöjligheter stora. Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer och den samlade kompetensen hos våra specialister är unik i branschen. Som teknisk specialist har du tillgång till olika forum för erfarenhetsutbyten, nätverk, utbildningar samt talang- och utvecklingsprogram. Trafikverket erbjuder dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer och vi är noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att under flera år ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen som teknisk specialist ser vi att du är lösningsorienterad, där du tack vare din analytiska förmåga har lätt för att hitta och driva mot den mest effektiva vägen framåt. Rollen innebär många och återkommande kontakter både internt och externt varför det är viktigt att du är en person som trivs i sammanhang där du får samarbeta och använda dig av din goda kommunikationsförmåga. Du har viljan att ständigt utvecklas och ser det som en självklarhet att stödja dina kollegor och dela med dig av din kompetens.

Vi söker dig som

  • har civilingenjörsutbildning eller högskoleutbildning med teknisk inriktning exempelvis järnvägs-, elektro-, maskin- eller datateknik eller annan utbildningsbakgrund i kombination med relevant erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har mångårig, minst 3 års aktuell och relevant erfarenhet av säkerhetsarbete inom tekniskt komplexa system med SIL4 (Safety integrity level 4)-nivå
  • har goda kunskaper av CSM-RA
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har goda kunskaper i engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av arbete med signalsystem inom järnväg
  • har goda kunskaper av CENELEC EN 50126

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid. #LI-Hybrid

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer är planerade att genomföras digitalt via Skype den 27 och 28 maj.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Placeringsort är Solna eller Borlänge.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Leon Trang,
0101236143

SEKO: Per-Arne Utbult,
0101232824

ST: Carina Dean,
0101235735

SACO: Christina Pintér,
0101230777