Logga in
Logga in

Tidplanerare Program Mälarbanan

Är du en fena på tidsplanering och vill jobba i ett av Sveriges största infrastrukturprojekt? Då kan vi erbjuda dig ett varierat och spännande uppdrag i en produktiv och kunskapsintensiv miljö.

Sök tjänsten

Som Tidplanerare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Mälarbanan är en viktig del av järnvägsnätet och förbinder Örebro, Västerås och Enköping med Stockholm. Mälarbanan är också en del av Stockholms lokala pendeltågsnät. Programmet omfattar en ca 20 kilometer lång järnvägssträcka mellan Tomteboda och Kallhäll i nordvästra Stockholm och är en av landets mest trafikerade.

I rollen som Tidplanerare är du ett stöd för Program Mälarbanans enhetschefer och projektledare i tidplanearbetet. I ditt arbete har du ansvar för att upprätthålla en aktuell tidplan inom programmets enheter. I rollen ingår att vara rådgivande inom tidplanering vilket innebär att både vara ett expertstöd men också funktionellt stöd. Du har ett nära samarbete med enhetschefer och projektledare för uppdatering, uppföljning och rapportering av enheternas deltider och leveranser kopplat till programmets huvudtidplan. Du kommer att arbeta tillsammans med programmets huvudtidplanerare som håller ihop helheten.

Du driver en aktiv tidplanering tillsammans med representanter från programmets olika projekt med syftet att ytterligare vässa vår förmåga att leverera enligt överenskommen tidplan. Som Tidplanerare ingår du i Program Mälarbanans Programstab och rapporterar till Stabschefen.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen trivs du med att arbeta proaktivt och har förmågan att möta nya utmaningar på ett flexibelt och nyfiket sätt. Du är strukturerad och självgående i ditt sätt att driva arbetet framåt och du har en god analytisk problemlösningsförmåga. Vi ser vidare att du eftersträvar ett väl fungerande samarbete och att du med hjälp av din pedagogiska kommunikationsförmåga kan engagera din omgivning och förmedla budskap på ett enkelt och tydligt sätt.

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) inom samhällsbyggnad, teknik eller annat för tjänsten relevant område, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har minst några års erfarenhet av tidsplanering eller produktionsplanering inom större projekt
  • har goda kunskaper i Excel
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av tidsplanering inom infrastrukturprojekt
  • har erfarenhet av något större tidsplaneringsverktyg, tex Primavera och/eller Microsoft Project
  • har erfarenhet av att vara i en ledande roll som projektledare, produktionsledare eller liknande

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid. #LI-Hybrid

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer sker via skype och beräknas ske under vecka 7.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-ÅG1

Sök tjänsten

Rekryterande chef Malin Öberg,
0101238084

SEKO Anna Carlsson,
0101236055

ST Airi Larsson,
0101236243

SACO Christina Mattila,
0101237068