Logga in
Logga in

Tidplanerare till E4 Förbifart Stockholm

Nu har vi kommit en bra bit på vägen. E4 Förbifart Stockholm är ett av Sveriges största infrastrukturprojekt och vi söker nu en tidplanerare som vill vara med på sluttampen.

Sök tjänsten

Om jobbet

Den nya sträckningen av E4:an binder ihop norra och södra Stockholm och gör att människor och varor kan ta nya, smidigare resvägar. För dig som trafikant innebär den nya vägen en enklare och snabbare resa, oavsett om du väljer att åka bil eller kollektivt. 2030 är det planerat att öppna för trafik.

Vi började 2008 och om du tror att planeringsjobbet är över bara för att vi är sju år ifrån öppning så tror du fel, det finns massor kvar att göra och planera. Därför utökar vi nu vårt team av tidplanerare och söker dig som aktivt vill driva tidsplaneringen tillsammans med representanter från programmets olika projekt med syftet klara och att ytterligare vässa vår förmåga att leverera enligt överenskommen tid, kostnad och innehåll.

Främst kommer du att arbeta med sektionstidplanen inom en av programmets sektioner och den övergripande samordningstidplanen vilket betyder att du bland annat kommer att

  • samordna avstämning av tidplan på sektionsnivå och de som arbetar i projekt och entreprenader
  • identifiera behov av och genomföra fördjupade tidsanalyser
  • visualisera och kommunicera tidsplaner
  • tillhandahålla beslutsunderlag till ledningen.

I rollen kommer du att delta i övergripande arbete på programnivå. Det omfattar exempelvis utveckling och implementering av arbetssätt, interna utbildningsinsatser samt underlag för rapportering. Tidplaneringsteamet består av sex medarbetare inom programmet och du ingår också i Interims sektionsstab. Du driver arbetet med tidsplanering och rapporterar direkt till sektionschef som även är din närmsta chef.

Kvalifikationer

Du som är rätt för den här rollen vet att det krävs bra sociala färdigheter. Vi vill därför att du har god kommunikations- och samarbetsförmåga. I rollen är det så klart viktigt att kunna skapa struktur och ordning och vår komplexa verksamhet kräver också god analytisk problemlösningsförmåga.

Vi söker dig som har högskole- eller universitetsutbildning om 180hp (120p) inom teknik, projektledning eller ekonomi alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdigt. Du har flerårig erfarenhet av tidsplanering eller produktionsplanering inom anläggning/ infrastrukturprojekt och därigenom också något års erfarenhet av tidplaneringsverktyg, t.ex Primavera, MS Project eller Powerproject. Det är också viktigt att du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av tidsplanering från stora och komplexa projekt eller att arbeta både som beställare och entreprenör.


Övrig information

Placeringsort för den här tjänsten är Sundbyberg.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-Hybrid

#LI-BS1

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Ove Strömberg,
0101243181

ST: Airi Larsson,
0101236243

SEKO: Per-Arne Utbult,
0101232824

SACO: Christina Mattila,
0101237068

Läs mer