Logga in
Logga in

Tidplanerare till spännande projekt

Avdelningen ERTMS Förberedande leder utveckling och skapar förutsättningar för en av Trafikverkets största investeringar: Att införa nytt signalsystem på den svenska järnvägen.

Sök tjänsten

Nu utökar vi vårt team av tidplanerare och söker en tidplanerare som vill stödja och samordna tidplaneringsarbetet i avdelningen och våra fyra program vilka är; system, produktutveckling, opto och specialprojekt. Vill du bidra till samhällsutveckling på högsta nivå, tveka inte att söka dig till oss!

Om jobbet

Som tidplanerare arbetar du för att säkerställa programmens huvudtidplan och dess framdrift genom uppföljning och analys. Du är ett stöd åt programledningen och projekten där den faktiska planeringen och uppföljningen genomförs. Du stöttar programmet i upprättande av mall-tidplaner och visualiserar tidplan och aktuell status som underlag för projektstyrning. I den här tjänsten får du möjlighet att vara med i en spännande fas då vi utvecklar våra arbetssätt för att bidra till en effektiv projektstyrning.

Exempel på arbetsuppgifter:

. Stötta i upprättandet av tidplaner

. Samordna avstämning av huvudtidplan och de som arbetar med tidplanering i projekten

. Identifiera behov av och genomföra fördjupade tidsanalyser

. Visualisera och kommunicera tidsplaner

. Tillhandahålla beslutsunderlag till ledningen

I rollen ingår även övergripande arbete på avdelningsnivå. Det omfattar exempelvis utveckling och implementering av arbetssätt, interna utbildningsinsatser samt underlag för rapportering.

Du ingår i Stora Projekts tidplaneringsforum och fungerar därmed som en länk mellan Stora projekt, avdelningen, programmen och projekten. Det innebär en möjlighet att påverka övergripande arbetssätt och skapa nätverk utanför avdelningen. Det innebär också att du kommer kunna ta ägarskap för implementering av nya arbetssätt och därmed bidra till att utveckla avdelningens förmåga.

Tidplaneringsteamet har 2 medarbetare och är under tillväxt. I den här rollen rapporterar du direkt till stabschefen och arbetsleds av samordningsansvarig för tidplanering. Jag som blir din chef heter Jenny Groothuis. Jag driver verksamheten framåt med engagemang, tillit och fokus på resultat. Vi har en öppen dialog för att skapa goda förutsättningar för dig i ditt arbete och din utveckling.    

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen bör du ha god analytisk och pedagogisk förmåga, ett strukturerat arbetssätt och har lätt för att förstå komplexa sammanhang. Du är van att ta initiativ och driva frågor genom delaktighet, engagemang och samarbete. Då tjänsten innebär många kontaktytor är det viktigt att du tydlig och förtroendeingivande och har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer.

Vi söker dig som

  • har högskole- eller universitetsutbildning som högskoleingenjör alternativt civilingenjör 180hp (120p) , alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdigt
  • har minst ett års erfarenhet av tidplanering inom bygg eller produktutveckling
  • har mycket goda kunskaper i excel
  • har goda kunskaper i något tidsplaneringsverktyg, t.ex Primavera
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av tidsplanering från stora och komplexa projekt
  • har erfarenhet från att arbetsleda andra

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan den finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid. 

#LI-Hybrid 

#LI-PS1

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Jenny Groothuis,
0101233822

ST Airi Larsson,
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult,
0101232824

SACO Roxan Saleh,
0101236222