Logga in
Logga in

Vill du planera och kalkylera vårt största slussprojekt?

Sjöfarten är en viktig faktor för näringsliv och industrierna runt Vänern. Vi söker dig som vill vara delaktig i ett utmanande och annorlunda projekt där du är med och moderniserar svensk infrastruktur.

Sök tjänsten

Vi söker nu dig som vill arbeta som planerare för tid och kalkyl för vårt projekt Slussar i Trollhätte kanal.

Om jobbet

Infrastrukturprojekt finns det gott om i Sverige - slussprojekt är däremot ganska sällsynta. Slussar byts ut ungefär vart hundrade år och nu är det dags i Trollhätte kanal. Här bär slussleden anor från 1600-talet och de slussar som ska byggas nu är fjärde generationen. Trollhätte kanal utgör den viktigaste sjövägen mellan Västerhavet och Vänern. Höjdskillnaden mellan Västerhavet och Trollhätte kanal är 44 meter vilken tas upp i slussar i Lilla Edet, Trollhättan och Vänersborg. Dagens slussleder på de tre orterna är från tidigt 1900-tal och har nått slutet av sin livslängd. Trafikverket har nu initierat ett projekt för att ersätta dessa åldrande slussar med moderna installationer på nya platser. Ett spännande och utmanande projekt som genomförs i nära samarbete med Sjöfartsverket.

I dagsläget arbetar ett 50-tal personer hos Trafikverket med Trollhätte kanal, och de tre olika slussprojekten. Som planerare inom tid och kalkyl kommer du att arbeta med att upprätta produktionstidplaner och produktionskalkyler och att hålla dessa uppdaterade. För att kunna göra detta kommer du att arbeta tätt med vår projektledning och våra leverantörer. Du kommer även att arbeta med kvalitetssäkring och analys av våra leverantörers planering. När produktionen startar kommer en viktig arbetsuppgift bli att stödja projektledare och entreprenadledare i UR- och ÄTA- hantering.

Jag som blir din chef heter Mikael Nummerdal. För mig är det viktigt att vi brinner för arbetsuppgifterna och att vi har kul på jobbet. Jag hoppas att du tycker rollen låter intressant och ser fram emot att du skulle kunna bli en del av vårat lag.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som planerare inom tid och kalkyl är det viktigt att du har god planeringsförmåga och analytisk problemlösningsförmåga för att kunna sätta dig in i olika situationer. Det är även viktigt att vara driven och engagerad. Då rollen innehåller många samarbetsytor är det är även viktigt att du har god samarbets- och kommunikationsförmåga

Vi söker dig som

  • har minst 15 års arbetslivserfarenhet av arbete inom bygg- och anläggningsbranschen
  • har minst 10 års arbetslivserfarenhet som entreprenadingenjör, produktionschef, platschef, kalkylator eller motsvarande
  • har erfarenhet av kalkyl- och tidplanearbete i större entreprenader (>500 mnkr)
  • har minst en gymnasieutbildning
  • har körkort för personbil
  • har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du

  • har arbetat med anläggningsprojekt i vatten eller projekt som berör sjöfart

Övrig information

Vi utgår från antingen Göteborg eller Trollhättan och tycker att det är viktigt att träffas regelbundet även om vi är placerade på olika orter. Därför kommer du att resa till det andra kontoret där du inte har din grundplacering ett par gånger i veckan, för möten med dina kollegor och samarbetspartners i projektet.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Mikael Nummedal,
0101239793

SEKO: Per-Arne Utbult,
0101232824

ST: Carina Dean,
0101235735

SACO: Christina Pintér,
0101230777

Läs mer