Logga in
Logga in

Bemanningsplanerare, Gävle

Som bemanningsplanerare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Nu har du chansen att stärka upp vårt team som arbetar med bemanningsplanering för våra trafikledningscentraler. Tillsammans ser vi till att våra funktioner är bemannade med rätt kompetenser enligt plan. Du kommer att arbeta dagtid 8-16:30 (med möjlighet till flex). Arbetet består av bemanningsplanering för operativ personal på våra trafikledningscentraler där vi har verksamhet sju dagar i veckan, 24 timmar om dygnet.

Rollen som bemanningsplanerare på HR-avdelningen innebär att vara en stödfunktion till chef. Du planerar för operativ personal både långsiktigt med hänsyn till semesterperioder, utbildningar, periodiska hälsoundersökningar mm. men även på kort sikt som exempelvis vid korttidsfrånvaro. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att övervaka att arbetstidsförläggningen följer lagar och regler enligt vårt kollektivavtal vad gäller exempelvis veckovila, dygnsvila och ledigheter. Arbetet innebär mycket sociala kontakter med både chefer och medarbetare.

För att du ska lyckas i rollen kommer du få nödvändig utbildning i avtalsfrågor, en genomtänkt introduktion och handledning av dina kollegor.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person har du god samarbetsförmåga, är lösningsfokuserad och arbetar för att hitta de lösningar som är mest gynnsamma. Arbetet kräver stresstålighet och förmågan att strukturera och organisera. Du behöver vara noggrann och ha ett helhetstänk och kan skapa genomförbara planer på kort och lång sikt. Du är kommunikativ vilket innebär att du har en god dialog och är lyhörd.

Vi söker dig som

  • har en avslutad gymnasieutbildning
  • har minst erfarenhet av arbete med bemanningsplanering inom relevant verksamhet som bedrivs dygnet runt, året om
  • har erfarenhet av att tolka arbetstidsavtal och kollektivavtal, t.ex veckovila, dygnsvila etc.
  • har vana av att arbeta med personaladministrativa stödsystem
  • har goda kunskaper i svenska i skrift
  • har goda kunskaper i svenska i tal

Övrig information

För att få en objektiv och diskrimineringsfri rekryteringsprocess används webbaserade tester som en del i urvalet i den här rekryteringen. Testerna skickas ut i samband med att ansökningstiden går ut och vi ber dig därför hålla koll på din mail.

Intervjuer sker via Skype.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Karolina Erwander,
0101232511

ST Bengt Gruvman,
0101231346

SEKO Dennis Ryd,
0101238466

SACO Svante Lennerstedt,
0101244241