Logga in
Logga in

Driftledare

Som Driftledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

För dig som vill bidra till samhällsutvecklingen erbjuder vi nu en spännande möjlighet på Trafikverket.

Om jobbet

Du tillhör en sektion med 20 medarbetare bestående av både regionala operativa ledare och driftledare. Sektionen är del av enheten Regional Operativ ledning och vägtrafikledning, och sträcker sig över delar av södra Sverige. Driftledarens uppgift är att upprätthålla en samlad bild av väg och järnvägsanläggningens tillgänglighet i regionen. I huvudsak arbetar du med att bland annat bereda och analysera underlag inför beslut av operativ ledare, ha ett övergripande ansvar för prioriteringen i vilken ordning objekten ska åtgärdas, d.v.s. styra och prioritera avhjälpande underhåll. Du ansvarar också för att återföra erfarenheter från operativ drift av anläggningen till sakägare och berörda parter. Du har en samlad bild av anläggningens kapacitet, tar fram och ger underlag för prognoser på tillgänglighet i infrastrukturen. Du arbetar med riskhantering kopplat till anläggningskapaciteten och har övergripande kompetens om Trafikverkets underhållskontrakt. I denna roll förväntas du även delta i och leda många möten kopplat till verksamhetens behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • Har en avslutad gymnasieutbildning, eller annan motsvarande utbildning eller erfarenhet som Trafikverket bedömer som likvärdig.
  • Har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du:

  • Har några års erfarenhet av arbete i operativ miljö, företrädesvis drift av väg- eller järnvägsanläggning.
  • Har erfarenhet och kunskap om de anläggningar som finns och övervakas inom trafikledningsområdet.

Eftersom rollen innebär många kontakter och samarbeten inom och utanför organisationen ser vi att du är kommunikativ och bra på att samarbeta. Du är initiativtagande, trivs att arbeta i högt tempo samt att analysera komplex information.

I rollen ingår även uppgiftsledning av annan operativ personal utan personalansvar och vi ser därför att du är bra på att ta dig en ledarroll och på att skapa engagemang och inspirera andra.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Möjliga placeringsorter: Malmö

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Teuta Bekiri,
0101244411

ST Linus Reinhag,
0101233512

SEKO Dennis Ryd,
0101238466

SACO Svante Lennerstedt,
0101244241