Logga in
Logga in

Drifttekniker väg

Utmana dig själv i ett arbete där du snabbt kan växla från lugn till action, och där varje beslut du tar spelar en avgörande roll.

Sök tjänsten

Är du redo att ta dig an detta spännande uppdrag och bli en nyckelspelare i vår viktiga verksamhet? Sök nu och gör skillnad varje dag!

Om jobbet

Som drifttekniker väg ansvarar du för hantering av avvikelser och risker, samt att du har en proaktiv övervakning av Trafikverkets komplexa anläggningar ur ett säkerhetsmässigt och trafikalt perspektiv. Arbetet sker i samverkan med övriga funktioner på en Trafikcentral. Du utgör ett viktigt stöd i samverkan med trafikledarna vid större händelser, framförallt i våra vägtunnlar. Att jobba som drifttekniker är lika roligt som utmanande, en av de största utmaningarna är att kunna växla upp från 0-100, från det lugna tempot till att en störning uppstår och du hamnar i ett pressat läge där du behöver fatta ett beslut och kommunicera med flera aktörer samtidigt.

I dina arbetsuppgifter ingår det att;

  • Koordinera
  • Övervaka
  • Prioritera
  • Hantera avvikelser.

Du arbetar med övervakning av komplexa anläggningar via flertalet tekniska system i trafikcentralen placerad på Trafik Göteborg. Där ansvarar du för inkommande telefonsamtal eller larm via olika system för att därefter operativt larma, styra och leda utpekade entreprenörer för felavhjälpande och förebyggande underhåll. Du dokumenterar samtliga händelser och åtgärder i våra IT-system. Vidare deltar du i driftsättningen av nya anläggningar med tillhörande system, och du samverkar med vägtrafikledarna för att optimera drift och tillgänglighet av vägnätet samt minimera trafikstörningar.

Som drifttekniker är det viktigt att jobba reaktivt och proaktivt för att hålla våra vägar, broar och tunnelanläggningar framkomliga och funktionella.

Trafiken är igång dygnet runt årets alla dagar och därför arbetar du som drifttekniker mestadels 3-skift.

Jag som kommer att bli din chef heter Daniel Gyllén. För mig är det viktigt att finnas där för dig och övriga medarbetare. Jag litar på dig och kommer inte att hänga över din axel för att kontrollera vad du gör. Jag ser gärna att du är driven och tar eget initiativ i ditt dagliga arbete. Jag vill att mina medarbetare är självgående och med mig som chef ska man känna att man alltid kan bolla idéer med mig, stora som små.

För mig är teamet det viktigaste och våra värdeord är; Tillsammans - Engagemang - Ansvar - Mod.

Kvalifikationer

Vem är du?

Då arbetet som drifttekniker innebär övervakning i kontrollrumsmiljö ställs det stora krav på att du ska kunna ha god uppmärksamhet, simultankapacitet samt koncentrationsförmåga. Du ska snabbt kunna identifiera problem som sker i anläggningen samt även se och ge förslag på lösningar. Då arbetet sker i en operativ verksamhet bör du känna dig bekväm med att förutsättningarna snabbt kan ändras och ska därför kunna ställa om och anpassa dig till nya omständigheter och situationer och konstruktivt behålla ditt lugn i stressade situationer. Då tjänsten kräver mycket interna och externa kontakter ska du även känna dig bekväm i att kommunicera och förmedla budskap på ett informativt sätt samt ha god samarbetsförmåga och bidra till en god stämning. Du motiveras av ett aktivt medarbetarskap där du på ett målmedvetet sätt tar ansvar för dina arbetsuppgifter.

Vi söker dig som

  • Har slutfört tekniskt gymnasium med inriktning el-tele, alternativt har annan utbildning som vi bedömer likvärdig.
  • Har körkort för personbil.
  • Har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du

  • Har erfarenhet av larmhantering, larmcentral och/eller kontrollrumsarbete inom område väg eller annan transport.
  • Har erfarenhet av Citect SCADA och/eller Maximo.
  • Har en utbildning med inriktning styrteknik.

Övrig information

Tester planeras att skickas ut via mejl under v. 22.

Intervjuer planeras via Skype under v.24-25.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss! För att undvika att information gällande din ansökan klassas som SPAM kan du med fördel lägga till vår e-postadress: noreply@heroma.se i dina e-postkontakter.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Daniel Gyllén,
0101237110

SACO: Stuart Dickson,
0101230075

SEKO: Jane Gustavsson,
0101243421

ST: Pernilla Johansson,
0101238902