Logga in
Logga in

Enhetschef Operativ ledning & vägtrafikledning

Som enhetschef på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Sök tjänsten

Om jobbet

Vill du vara med och bidra till samhällsutvecklingen, på riktigt? Vi står i startgroparna att införa en ny modern trafikledning som är en viktig förutsättning för att kunna möta en förväntad ökning av tågtrafiken i framtiden.

Som enhetschef för Operativ ledning och Vägtrafikledning leder du tre sektionschefer och verksamheten i att samordna, uppgiftsleda och stödja övriga operativa verksamheter inom trafikledningsområdet, för att upprätthålla det operativa driftläget till rätt kvalitet enligt produktionsplanen. Enheten leder den proaktiva störningshanteringen i syfte att minimera tiden för återgång till normalläge, i samverkan med Nationell operativ ledning, Operativ ledning på närliggande trafikledningsområden samt externa parter. Enheten ansvarar också för trafikinformation väg samt trafikstyrning på väg inom området.

I rollen innefattas personal-, verksamhets- och budgetansvar för enheten. Du leder enhetens ledningsgrupp, där du och dina underställda sektionschefer arbetar med utveckling av enhetens verksamhet, samt att du ingår i avdelningens ledningsgrupp där du aktivt bidrar till utvecklingen av avdelningens verksamhet. En viktig förutsättning i denna roll är att du trivs med att leda i en föränderlig miljö och har förmågan att motivera och inspirera dina medarbetare att vara med på denna förändringsresa samt att skapa en bra arbetsmiljö tillsammans med dina kollegor och medarbetare.

Trafikverket erbjuder dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Vi är noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid men även skapa förutsättningar för att medarbetare ska prestera på bästa sätt.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Om du alltid är mottaglig för nya möjligheter och lösningar samt glänser lite extra när du får visa vägen och inspirera andra så har du de bästa förutsättningarna för att lyckas.

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp inom ett för tjänsten relevant område, eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har några års chefserfarenhet inkluderande budget-, verksamhets- och personalansvar
  • har erfarenhet av att driva förändringsarbete, exempelvis gällande förändrade arbetssätt eller kultur

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av att leda andra chefer
  • har erfarenhet av att leda personal i operativ verksamhet som bedrivs dygnet runt, året om

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Intervjuer är planerade att ske enligt preliminär tidplan den 19/5.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef Kenneth Fridolin,
0101240089

SEKO Dennis Ryd,
0101238466

SACO Svante Lennerstedt,
0101244241

ST Linus Reinhag,
0101233512