Logga in
Logga in

Enhetschef Tågtrafikledning och Trafikinformation

Som Enhetschef på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur!

Sök tjänsten

Om jobbet

Som enhetschef för tågtrafikledning och trafikinformation i Boden på trafikledningsområde Nord har du personal-, verksamhets- och budgetansvar för enheten. Enheten är en dygnet runt verksamhet som ansvarar för trafikinformation och trafikstyrning på järnväg inom området. Det inkluderar produktion av trafikinformation för järnväg via högtalare, informationstavlor och monitorer samt via trafikinformationssystem. Det innefattar också produktion av trafik och banarbeten enligt fastställd produktionsplan, med beaktande av säkerhet och kvalitet enligt gällande regelverk. I förekommande fall hanterar enheten också störningar operativt.

Utifrån en tydlig arbetsgivarroll leder, planerar och följer du upp enhetens arbete så att det bedrivs effektivt och kvalitetssäkrat mot verksamhetsmålen. Enheten består av ett antal sektioner och du har direkt personalansvar för sektionschefer och övriga ledande funktioner inom enheten, som alla ingår i enhetens ledningsgrupp.

Som chef driver du tillsammans med din ledning förändringar både inom den egna enheten och tillsammans med övriga berörda verksamheter inom Trafikverket. I vårt ständiga förbättringsarbete bedriver du även en god samverkan med olika intressenter.

Rollen ställer höga krav på ett kund- och resultatorienterat arbetssätt, då verksamheten påverkar många människors vardag. I samråd med avdelningschef styr och utvecklar du verksamhet utifrån ett taktiskt perspektiv. Utöver enhetens arbete har du också en viktig uppgift i avdelningens ledningsgrupp och företräder avdelningen och Trafikverket både internt och externt.

Kvalifikationer

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Vi söker dig som har:

  • Universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom ett för tjänsten relevant område, eller annan utbildning ihop med erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig.
  • Några års aktuell chefserfarenhet inkluderande budget-, verksamhets- och personalansvar.
  • Ansvarat för att driva förändringsarbete t.ex. gällande förändrade arbetssätt eller kultur.

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av att leda personal i operativ verksamhet som bedrivs dygnet runt, året om.
  • Erfarenhet av att leda andra chefer.

Övrig information

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för näringslivet och alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Thomas Andersson,
0101241736

ST: Bengt Gruvman,
0101231346

Seko: Anders Kemi,
0702434734

Saco: Anna Öhman,
0101243842